Evenimentul Zilei > Actualitate > Mobilizare masivă de forțe în Suedia. Un atac armat a alertat autoritățile. Martorii vorbesc despre o crimă
Mobilizare masivă de forțe în Suedia. Un atac armat a alertat autoritățile. Martorii vorbesc despre o crimă

Mobilizare masivă de forțe în Suedia. Un atac armat a alertat autoritățile. Martorii vorbesc despre o crimă

O „operațiune de amploare” a forțelor de ordine are loc în Suedia, după ce au fost raportate mai multe focuri de armă pe Kristianstad. Cel puțin trei persoane au fost rănite grav.

Mobilizare masivă a forțelor de ordine în Suedia. Mai multe focuri de armă au fost raportate în districtul Nasby, în Kristianstad. Cel puțin trei persoane au fost rănite grav și transportate ulterior la unități medicale, prezentând plăgi prin împușcare.

Districtul Nasby din Suedia a fost, recent, clasificat de autorități drept o zonă vulnerabilă în ceea ce privește atacurile armate și crimele din teritoriu. Zona prezintă o rată ridicată a șomajului și un nivel scăzut al educației, notează Daily Mail.

Atac armat în Suedia. Cel puțin trei victime au fost raportate

Atacul armat a avut loc marți, 3 august, în jurul orei 15.40, potrivit presei locale. Trei victime au fost raportate în urma evenimentului, dintre care doi bărbați cu vârste de aproximativ 30 de ani și o femeie în vârstă de 60 de ani.

Toate victimele prezintă plăgi serioase, potrivit presei internaționale, însă vârstnica atacată se află în cea mai critică stare.

Autoritățile transmit că, momentan, doar trei victime au fost înregistrate, însă este foarte posibil să fie vorba de mai multe. Situația este încă neclară, potrivit lui Rickard Lundqvist, purtător de cuvânt al poliției.

Martorii susțin că a avut loc o crimă în zona unui centru comercial

El a mai declarat că agenții de poliție se aflau pe drum spre locul incidentului și a anunțat o mobilizare masivă a forțelor de ordine. Martorii de la fața locului spun că o crimă a avut loc în zona unui centru comercial.

„Mai mulți oameni sunt suspectați de prezentarea unor răni prin împușcare”, a transmis Rickard Lundqvist.

Autoritățile au dat curs unei investigații, iar oamenii legii cercetează în ce condiții a avut loc atacul armat.

Cu doar o zi înainte, luni, 2 august, Poliția a intervenit în cazul unor scene asemănătoare – au fost găsite dovezi ale împușcăturilor, dar nu au fost raportate victime umane. Atacul în cauză a avut loc în aceeași zonă, conform The Sun.

Kristianstad este un oraș aflat în sudul Suediei, care prezintă o populație de aproximativ 40.000 de oameni.