Evenimentul Zilei > Justitie > Moartea pilotului Adrian Cernea. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă: Concursul trebuia oprit
Moartea pilotului Adrian  Cernea. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă: Concursul trebuia oprit

Moartea pilotului Adrian Cernea. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă: Concursul trebuia oprit

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că a fost deschis dosar panal pentru ucidere din culpă în urma decesului pilotului Adrian Cernea care participa, sâmbătă, la un concurs de off road. La un moment dat, maşina în care se afla a fost surprinsă de viitură, iar Adrian Cernea nu a mai putut fi salvat.

Ministrul Bode a spus că nu înţelege de ce organizatorii nu au oprit concursul, deşi existau avertizări ale meteorologilor şi hidrologilor.

„Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz şi pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidro-meteorologică este una severă”, a declarat Lucian Bode, în videoconferinţa cu prefecţii de duminică.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Prefectura Bacău, referitor la accidentul în care pilotul de curse Adrian Cernea, fost campion naţional de off road, a decedat, în timpul unei competiţii care se desfăşura la Slănic Moldova, între 17 şi 20 iunie, „organizatorii au luat toate avizele de la instituţiile în drept”.

„În cele două zile de concurs, organizatorii şi participanţii au avut şedinţe tehnice. În cadrul acestora, li s-au adus la cunoştinţă şi avertizările şi codurile de vreme rea şi instabilitate atmosferică”, a precizat Prefectura.

Sâmbătă, când s-a produs accidentul, în judeţul Bacău era valabil un cod portocaliu de ploi.

„La acest moment, se derulează o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul, demers pe care îl sprijinim întru totul”, a transmis Prefectura Bacău.

Potrivit organizatorilor, echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme. Maşina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road. Trupul său a fost găsit fără suflare, câteva sute de metri mai jos. Copilotul a fost transportat la spital.