Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Moartea în direct. Până şi eu am văzut (o)
Moartea în direct. Până şi eu am văzut (o)

Moartea în direct. Până şi eu am văzut (o)

“Atacul mortal asupra a doi jurnalişti, chiar în timp ce realizau o transmisiune în direct, a îndoliat o întreagă comunitate!”.

Da, aşa e, dar să fim realişti. Ce s-a întâmplat după? Toată lumea a vrut să vadă! Până şi eu. Să vadă cum s-a putut petrece aşa ceva în direct. Haida de, că doar nu ar fi închis cineva televizorul, sau computerul, sau orice chestie disponibilă în a difuza imagini, ca să nu vadă. Curiozitatea, asta e. Tocmai pe această curiozitate nesecată a omenirii contează “ştirile fierbinţi”, “şocantele”, reţeaua lui Zucky, twittttter ciripiturile mă-sii şi ce wtf or mai fi, criminalii, frustraţii care pândesc din umbră să dea lovitura, cum a făcut ăsta care i-a omorât pe cei doi şi aşa mai departe.

Despre ce vorbim? Despre cazul tragic al celor doi jurnalişti din SUA împuşcaţi mortal de un fost coleg de serviciu. Chiar în direct. “A tulburat lumea. Mulţi oameni au fost martori, din faţa televizorului, la o crimă”, s-a scris. Ei bine, tocmai asta e. Lumea nu s-ar fi tulburat dacă nu s-ar fi uitat la o crimă în direct. De curiozitate. Acuma…Atacatorul a scris pe un cont de socializare că unul din împuşcaţi (operatorul) s-a dus să-l reclame şefilor pe vremea când erau colegi. După care el, atacatorul, a fost concediat, iar în locul lui a fost angajată Alison Parker (cea de-a doua persoană împuşcată)…Vă daţi seama, dacă toţi pârâcioşii din lumea asta ar avea parte de un atacator, televiziunile s-ar umple de moarte în  direct.

Ok, Casa Albă a făcut Apel la Congres să treacă la un set de măsuri pentru combaterea violenţelor în care sunt implicate arme, bla bla, dar ideea e că înregistrarea transmisiunii cu tragedia face înconjurul lumii. Nu numai atât. Pe internet a apărut o inregistrare video, în care crima apare filmată chiar de ucigaş. Mai mult, imaginile au fost încărcate pe pagina de Facebook. Multe site-uri s-au grăbit să scrie “imaginile pot fi văzute aici”. Totul a depăşit pragul informaţiei, ori al curiozităţii. Iar acest lucru dă de gândit. Koneţ filma.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: