Evenimentul Zilei > Actualitate > Moarte suspectă la Spitalul Județean Galați. Procurorii au cerut exhumarea a doi pacienți
Moarte suspectă la Spitalul Județean Galați. Procurorii au cerut exhumarea a doi pacienți

Moarte suspectă la Spitalul Județean Galați. Procurorii au cerut exhumarea a doi pacienți

În urma solicitării procuratorilor, două cadavre vor fi exhumate. Procedura va avea loc miercuri, în Galați. Conform informațiilor apărute în spațiul public, este vorba despre moartea suspectă a două persoane care au fost internate la la Spitalul Județean din Galați.

În luna noiembrie, la Spitalul Județean din Galați, doi pacienți au murit în condiții suspecte. O anchetă este în desfășurare pentru a afla circumstanțele în care au murit cei doi pacienți. Luni, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați a dispus exhumarea celor două corpuri, ca urmare a cererii procurorului de caz. Exhumarea celor doi pacienți care au murit în condiții suspecte va avea loc miercuri.

Persoanele care au murit în condiții suspecte sunt un bărbat în vârstă de 46 de ani și o tânără de 21 de ani. În ambele cazuri, familiile au reclamat modul în care cadrele medicale au tratat pacienții. În cazul bărbatului, soția acestuia susține că a murit cu zile, în timp ce era plimbat de la un spital la altul. Acesta avea pneumonie și a fost ținut cu orele în curtea spitalului gălățean, susține femeia.

Acuzații grave: mai multe diagnostice greșite

În cazul tinerei de 21 de ani, mama acesteia susține că pacienta a murit din cauza incompetenței medicilor, aceștia punând mai multe diagnostice greșite. Tânăra este studentă la Facultatea de Medicină.

În urma reclamațiilor făcute de membrii familiilor, anchetatorii au început să investigheze cauzele care au dus la decesul celor doi pacienți. Luni, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați a dispus exhumarea celor două corpuri și realizarea unei noi autopsii.

Moartea tinerei din Galați a produs o durere imensă în sufletele celor apropiați. Povestea ei a fost făcută publică, iar sute de gălățeni au ieșit în stradă pentru a cere dreptate. Peste 100 de oameni au aprins lumânări în fața Spitalului Județean Galați, în semn de protest. Aceștia au cerut cadrelor medicale mai multă compasiune și dăruire pentru pacienții lor.

”Am înțeles că a fost un control în spital și aș vrea să aud cu urechile mele ce au găsit. noi nu ne lăsăm, o să mai ieșim, azi am făcut apel la toate persoanele care au trecut prin ce am trecut eu, că dacă ne unim nu au cum să treacă peste noi toți”, spune mama tinerei la protestul din fața spitalului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.