Ashley Olsen, în vârstă de 35, a fost găsită goală puşcă în apartamentul său, situat în apropiere de râul Arno, în Oltrarno, cartierul preferat al artiştilor. Potrivit anchetatorilor, artista originară din South Haven, statul american Florida, fusese stragulată. Rănile şi zgârieturile de pe corpul victimei indică faptul că între aceasta şi agresor avusese loc o confruntare fizică violentă.

Trupul lipsit de viaţă al femeii botezată de localnici “la Americana” a fost descoperit de iubitul acesteia, care, îngrijorat că nu reuşeşte să dea de ea, a pătruns în apartamentul americancei cu acordul proprietarului.

“O ştiam cu toţii din vedere…americanca blondă cu un căţel micuţ. Am fost efectiv zguduiţi când am aflat ce i s-a întâmplat”, a declarat o localnică pentru Daily Telegraph.

O alta a povestit că o ştia bine de “americancă” şi că aceasta traversa o perioadă extrem de dificilă din cauza scandalurilor repetate cu iubitul italian. “Am sfătuit-o chiar să facă terapie, mai ales că mai trecuse printr-un divorţ cu ani în urmă”, a precizat aceasta pentru publicaţia menţionată anterior.

Anchetatorii sunt de părere că artista îl cunoaştea pe agresor pentru că, deşi sunt numeroase urme de violenţă pe corpul victimei, nu există nici cel mai mic semn că acesta ar fi forţat uşa de la intrare. Câinele artistei, Scout, un beagle simpatic, a fost găsit ulterior pe străzile Florenţei.

Ashley Olsen se mutase la Florenţa în  2012 pentru a studia artele plastice, dar şi pentru a fi alături de tatăl său care preda la o şcoală americană de arte.  Era populară şi bogată, împărtăşind adesea pe Facebook sau Instagram frânturi din fabuloasa sa viaţă, aparent lipsită de griji materiale. Potrivit Daily Telegraph, artista americană s-ar fi plâns în urmă cu opt-nouă săptămâni, pe contul său de Instagram, că este urmărită şi că urmăritorul i-ar fi făcut un set de fotografii fără acordul său. Ashley Olsen a publicat apoi câteva imagini despre care spunea că ar fi fost luate de necunoscutul care a dezvoltat o obsesie pentru ea.
Presa din Marea Britanie speculează că acest asasinat ar putea fi un nou caz Amanda Knox, studenta americană acuzată de uciderea prietenei şi colegei sale din Marea Britanie Meredith Kercher, în noiembrie 2007, în Perugia, cu complicitatea iubitului italian. Meredith Kercher fusese înjunghiată de 43 de ori cu un cuțit iar, în urma autopsiei, s-a demonstrat că tânăra englezoaică fusese și violată. Potrivit anchetei, Amanda Knox şi Raffaele Sollecito i-au dat lui Meredith lovitura finala în timp ce ivorianul Rudy Guedeii ţinea braţele pentru că refuza să participe la un joc sexual. Toţi erau sub influenţa drogurilor şi alcoolului. Procesul Amandei Knox s-a încheiat, în 2015, cu o răsturnare de situație. După ce în primă fază a fost achitată, apoi condamnată la 28 de ani și jumătate de închisoare, americanca Amanda Knox a fost achitată ulterior de cea mai înaltă curte a justiției italiene.

Citește și: