Evenimentul Zilei > Sport > MMA. Cel mai urmărit luptător se retrage. Fanii nu îl cred
MMA. Cel mai urmărit luptător se retrage. Fanii nu îl cred

MMA. Cel mai urmărit luptător se retrage. Fanii nu îl cred

Luptătorul irlandez de arte marţiale mixte (MMA) Conor McGregor, fost dublu campion mondial UFC, vrea să își încheie cariera. Din nou. El a mai făcut anunțul și cu alte ocazii, astfel că fanii nu sunt încă întristați de decizie. În celelalte ocazii s-a răzgândit repede.

”Hei, prieteni, am decis să renunț la lupte. Vă mulțumesc tuturor pentru aceste amintiri extraordinare! Ce călătorie pe cinste a mai fost! Uitați o poză cu mine și cu mama din Las Vegas, făcută după una dintre victoriile mele pentru titlul mondial. Alege-ți casa visurilor tale, Mags, te iubesc! Absolut tot ce îți dorești este al tău”, a scris McGregor pe Twitter, unde a postat o imagine în care apare alături de mama sa. Aceasta este a treia oară când își anunță retragerea.

Fostul campion UFC la categoria pană şi la categoria uşoară a anunțat prima dată că părăsește sportul în aprilie 2016. În martie 2019, McGregor a făcut un anunț similar. A renunțat însă, de fiecare dată, pentru scurt timp la mănuși, revenind în octogon.

McGregor
McGregor

Susținătorii lui McGregor consideră că astfel de anunțuri sunt o modalitate prin care luptătorul irlandez încearcă să pună presiune pe oficiali. Alții spun că e doar un mod de a atrage atenția asupra sa. Sportivul câștigă bani frumoși din afacerile cu whiskey și haine, deținând propriile branduri. Bunăoară, băutura este cel mai bine cotat whiskey irlandez de pe piață.

Anul acesta, în luna ianuarie, campionul irlandez a avut o revenire spectaculoasă după ce l-a învins în pe americanul Donald Cerrone, la 15 luni după înfrângerea în faţa rusului Khabib Nurmagomedov, în 2018, când a pierdut titlul mondial la categoria uşoară. Mai mult, pe 29 mai, Conor McGregor a acceptat provocarea lui Anderson Silva, considerat cel mai mare luptător din istoria UFC. Asta după ce irlandezul a făcut declarații potrivit cărora avea să poarte acest titlul, până la finalul carierei sale.

Conor McGregor  are 31 de ani și 22 de victorii în MMA la activ, din 26 de meciuri. E remarcabil faptul că 19 dintre victorii au fost obţinute prin knock-out şi una prin submission.

Sursa foto: Instagram / The Noutorious MMA