”De ce trebuie să ne dăm în spectacol de fiecare dată? (…) Vă rog! (…) Noi nu plecăm de aici până nu luaţi toţi”, a spus, după oficierea slujbei în Piaţa Mare, din centrul istoric al Sibiului, mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza. La procesiunea de Bobotează din Sibiu s-au reunit la Catedrala Mitropolitană, preoţii din toate parohiile. Aceştia au plecat de la Catedrala Mitropolitană spre Piaţa Mare, unde a fost oficiată slujba şi s-a împărţit Aghiasma Mare.

Un număr de 60 de preoți au distribuit sticle cu agheasmă în Piaţa Mare, unde au fost pregătite nu mai puțin de 17.000 de recipiente. Adică 8,5 tone de apă sfințită. Mai mult, credincioşii care au venit cu sticle goale de acasă, au putut luat Aghiasmă Mare din patru butoaie de câte 500 de litri fiecare. În ciuda cantității generoase de apă sfințită, oamenii s-au comportat așa cum fac de obicei la astfel de evenimente: uită de cele sfinte și se înghesuie care mai de care.

Mitropolitul Ardealului le-a explicat enoriaşilor că au primit ”apa vieţii veşnice” şi că au fost binecuvântaţi ca să primească ”harul lui Dumnezeu”, pe care trebuie să îl ducă acasă cu bucurie ”şi după aceea să avem curaj, putere în noul an, în aşa fel încât fim bucuroşi şi să dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate. Amin”.

Sursa. Agerpres

Te-ar putea interesa și: