Foltul şef al LPF, Dumitru Dragomir a fost eliberat. După șase ore de audieri, judecătorii au decis ca acesta să fie cercetat în libertate.
”Nu vă pot declara nimic, pentru că nu am voie. Cu cea mai mare plăcere v-aș răspunde, dar îmi faceți mult rău dacă mă obligați să spun ceva. Am avut mare încredere în justiția română și iată că s-a făcut dreptate. Eu nu sunt din filmul acesta. Nu pot să vă spun nimic. Sunt very strong”, a spus Dragomir marți dimineață, când a ieșit de la audieri.
Omul de afaceri Mihai Corbu a fost arestat preventiv. De asemenea, magistrații care au analizat cererea procurorilor au decis să-l aresteze pentru 29 de zile și pe Mădălin Alexandru Radu Arhire.
Cel de-al treilea inculpat din dosar, Mădălin Alexandru Radu Arhire, a fost şi el reţinut pentru 24 de ore. Procurorii au declarat pentru EVZ că toţi trei vor fi prezentaţi în această seară în faţa instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.
Luni dimineaţă au avut loc 11 percheziții, la Liga Profesionistă de Fotbal, în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, privind drepturile de difuzare a unor meciuri. Prejudiciu estimat este de trei milioane de euro. Șapte persoane, printre care și Mitică Dragomir, dar și fiul său, Bogdan, au fost duse la audieri. Fostul șef al LPF a fost reținut luni pentru 24 de ore și procurorii au decis să ceară judecătorilor să-l aresteze preventiv. Cererea a fost respinsă în această dimineață.
Surse din rândul anchetatorilor au precizat pentru EVZ că Dumitru Dragomir a i-a avut parteneri în circuitul financiar în care este acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală și delapidare pe oamenii de afaceri Radu Arhire și Mihai Corbu. „A fost un transfer de documente între Dragomir și Corbu în care este implicat și Arhire”, a spus anchetatorul chestionat de EVZ. Radu Arhire și Mihai Corbu sunt audiați la sediul Poliției Capitalei dar nu au fost, încă, reținuți.
Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înţelegerii cu inculpatul Corbu Mihai – administrator al SC C.P. SRL, cu intenţie, a determinat membrii L.P.F. să aprobe plata unui comision în valoare de 12.102.648 lei, în favoarea SC C.P. SRL – drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat – în scopul însuşirii sumei anterior menţionate.
Dumitru Dragomir, profitând de calitatea sa de preşedinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul legal de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către SC R. SRL, un circuit ilicit – fictiv, apt să creeze confuzia cu cel legal, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF.
El a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere (care atestă o activitate neconformă cu realitatea – desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă a unui compărător) cu societatea administrată de inculpaţii Corbu Mihai şi Radu Arhire Alexandru Mădălin.
În baza contractului de intermediere, inculpatul Dragomir Dumitru a obţinut aprobarea plăţii de către A.G.A. - L.P.F. a unui comision de 5% din preţ către societatea administrată de inculpatul Corbu Mihai, cunoscând că aceste servicii nu au fost prestate.
Totodată, în fiecare întrunire a AGA din această perioadă, inculpatul Dragomir Dumitru, care a condus adunările, a prezentat membrilor actele circuitului lelag, determinându-i să-şi dea acordul pentru încheierea contractului de mandat între L.P.F. şi societatea administrată de inculpaţii Corbu Mihai şi Radu Arhire Alexandru Mădălin, deşi contractul între LPF şi SC R. SRL s-a încheiat ca urmare a negocierii directe.
Deşi cunoştea că acel contract de mandat (intermediere) a rămas fără obiect şi din punct de vedere juridic, Dragomir a plătit în trei tranşe comisionul către societatea administrată de inculpaţii Corbu Mihai şi Radu Arhire Alexandru Mădălin.
Din societatea administrată de inculpaţii Corbu Mihai şi Radu Arhire Alexandru Mădălin, suma de bani a fost transferată în cele din urmă, în baza unor relaţii comerciale fictive, în conturile unor societăţi fantomă. Din conturile acestora, sumele de bani au fost scoase în numerar şi returnate inculpaţilor.