Mita anchetată de DNA! Un instructor de la Academia de Poliție a primit două parfumuri Hermes și un Black Opium

Procurorii DNA l-au tirmis în judecată în urma acordului încheiat pe Laurenţiu-Nicolae Popescu, fost instructor superior la Academia de Poliție. Acesta a fost acuzat de un student că ar fi primit mită două parfumuri în valare de 800 de lei. Sudentul avea câteva probleme administrative în urma cărora trebuia sancționat disciplinar.

Laurenţiu-Nicolae Popescu, la data faptelor comisar şef cu funcţia de instructor superior în cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, ar fi primit mită două parfumuri de la un student pentru a nu-l sancţiona după mai multe abateri disciplinare, se arată în acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Săvârşirea infracţiunii de către inculpatul Laurenţiu-Nicolae Popescu (...) reiese din materialul probator administrat în cauză, (...) reţinându-se în principal următoarele aspecte: În esenţă, (...), în perioada 2015 - 2017, ofiţerul de poliţie Laurenţiu-Nicolae Popescu, având gradul profesional de comisar şef de poliţie şi funcţia de instructor superior în cadrul Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' Bucureşti, i-a pretins şi a primit două parfumuri de damă marca Hermes (în valoare de aproximativ 350 lei, respectiv 420 lei), respectiv i-a pretins un parfum marca Black Opium, în legătură cu îndeplinirea ori neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, în condiţiile în care (...) este student în cadrul Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' Bucureşti, iar Popescu îi este instructor superior/şef an învăţământ", spun procurorii anticorupţie.

Pe 19 iunie, Laurenţiu-Nicolae Popescu a fost trimis în judecată de DNA, după ce a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei, pentru pretinderea şi primirea de la un student (martor în dosar) de foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 800 lei.

În prezenţa avocatului său, Laurenţiu-Nicolae Popescu a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate - doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani.

În plus, Laurenţiu-Nicolae Popescu a fost de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.