Evenimentul Zilei > Monden > Plecarea anului din televiziune. Vedeta rupe tăcerea și spune tot. E bombă!
Plecarea anului din televiziune. Vedeta rupe tăcerea și spune tot. E bombă!

Plecarea anului din televiziune. Vedeta rupe tăcerea și spune tot. E bombă!

Cunoscutul realizator de televiziune a părăsit postul la care s-a consacrat imediat după alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Radu Banciu pentru că despre el este vorba, era angajat pe drepturi de autor și realiza emisiunea „Lumea lui Banciu”. Blamat de unii, lăudat de alții, Banciu a devenit cunoscut ca unul dintre cei mai acizi jurnalisți la adresa politicienilor, și nu numai.

După ce a părăsit postul, el a mărturisit că a fost nevoit să ia o decizie definitivă la sfârșitul campaniei electorale din acest an.

Banciu, în fața unei alegeri definitive

Realizatorul tv a mărturisit că nu a fost neapărat o problemă ieșită din comun, dar neprimind acceptul B1TV a fost nevoit să aleagă și a decis să meargă pe proiectul sportiv pentru că „ce mai aveai de demonstrat după nouă ani și jumătate”.

„Nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun, în sensul în care a fost o problemă de drepturi de autor. Eu cerusem la un moment dat voie conducerii să fac o emisiune sportivă. Am obținut acest drept. Mai făcusem emisiuni de sport, am reușit să împart cumva și capra și varza.

După ce lucrurile s-au înrăutățit de la jumătatea lui martie (n.r. se referă la pandemie), am făcut ultima emisiune de la Cluj pe data de 8 martie. Ne pregăteam de următoarea emisiune pe 15 martie, însă s-au întrerupt competițiile. Trei luni și jumătate nu am mai făcut emisiune. După acel interval, m-au contactat cei de la Look și mi-au propus să fac această emisiune, ce urma să devină cotidiană. Am acceptat, dar neprimind acceptul de la B1.

La acest sfârșit de campanie electorală, s-a pus această problemă. Oricum trebuia să fac o alegere definitivă. (…)

Eu am hotărât să continui pe proiectul sportiv. Deci, acestea sunt motivele. Am stat nouă ani și jumătate (n.r. la B1 TV). Până la urmă, te și uzezi. Chestiunea asta cu politica nu era pentru veșnicie. Ce mai aveai de demonstrat după nouă ani și jumătate?”, a afirmat Radu Banciu.

Activitatea lui Radu Banciu ca realizator de televiziune

A absolvit Facultatea de Litere al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

În 1997 s-a mutat la București, unde a debutat ca jurnalist sportiv.

Frecvent, realizatorul TV a intrat în atenția opiniei publice pentru comentariile controversate pe care le făcea în cadrul emisiunilor.

Radu Banciu a mai realizat și alte emisiuni:

Unșpe’ Metri (2007 – 2016) pe Sport Total FM împreună cu Andy Stănescu

Unșpe’ Metri 100% (2011) pe 100% FM împreună cu Andy Stănescu

Nocturne (2010 – 2011) pe Pro FM împreună cu Mihai Mironică

DJ France Bleu Provence (1993-1995), potrivit capital.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.