Evenimentul Zilei > Politica > Misterul din jurul plecării lui MRU de la SIE se adâncește: până marțea trecută, el a fost în exercițiu! EXCLUSIV EVZ
Misterul din jurul plecării lui MRU de la SIE se adâncește: până marțea trecută, el a fost în exercițiu! EXCLUSIV EVZ

Misterul din jurul plecării lui MRU de la SIE se adâncește: până marțea trecută, el a fost în exercițiu! EXCLUSIV EVZ

Au trecut 5 luni de la prima demisie a unui șef de serviciu trimisă prin curier. Abia pe 28 februarie, Birourile permanente ale Senatului și Camerei au luat în discuție scrisoarea de vacantare a postului, trimisă de Cotroceni pe 26 septembrie 2016

Pe 26 septembrie 2016, o știre cădea ca un trăsnet în lumea politicului și a serviciilor secrete: Mihai Răzvan Ungureanu demisiona de la șefia Serviciului de Informații Externe. Contrar tuturor cutumelor, fostul liberal și-a trimis demisia către șeful Consiliului Suprem de Apărare a Țării prin curier special.

Explicația cvasi-oficială a fost că e grav bolnav și că nu-și poate exercita prerogativele.

Așa cum reiese din documentele alăturate, imediat, președintele Klaus Iohannis a trimis către președinții camerelor Parlamentului scrisoarea prin care îi înștiința de vacantarea postului.

Acum aflăm, parcurgând ordinea de zi a ședinței birourilor permanente reunite că acea scrisoare a fost luată în discuție abia în ședința din 28 februarie 2017, ceea ce înseamnă că demsia lui MRU abia acum intră în vigoare.

Motivul nu poate fi decât unul singur, abia acum ”combatanții” implicați în numirea unui nou șef – președintele țării și președinții camerelor – au căzut de acord asupra unui orar al desemnării unei persoane.

Facsimil:

1. Pe demisia lui MRU sunt invocate ”considerente medicale personale”

2. Data de pe înștiințarea de la Cotroceni este 26 septembrie, data demisiei.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.