Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > Misterul de la mormântul actorului Adrian Pintea. Nu mai e nimeni apropiat să-l îngrijească, dar mereu e impecabil
Misterul de la mormântul actorului Adrian Pintea. Nu mai e nimeni apropiat să-l îngrijească, dar mereu e impecabil

Misterul de la mormântul actorului Adrian Pintea. Nu mai e nimeni apropiat să-l îngrijească, dar mereu e impecabil

Marele actor Adrian Pintea a murit pe data de 8 iunie 2007, după o luptă crâncenă cu boala. Dacă ar fi trăit, ar fi împlinit, în weekendul trecut, 67 de ani.

Pe 9 octombrie, ziua lui Pintea, nimeni nu a fost la mormântul actorului, potrivit paparazzilor Impact-Playtech. Totuși, mormântul era foarte îngrijit.

Din spusele celor din cimitir, Lavinia Tatomir, fosta soție a lui Adrian Pintea, plătește o femeie care se asigură ca locul unde este înmormântat marele actor este mereu curat și plin cu flori proaspete. Lavinia a purtat doliu în amintirea soțului ei iubit timp de 7 ani. Nu și-a refăcut viața până nu l-a întâlnit pe Laurențiu, actualul ei soț, tot medic de meserie, ca și ea.

“Ea vine uneori la mormântul lui Pintea. Vine cu flori, îi curăță mormântul, aprinde lumânări. De când și-a refăcut viața, vine cu soțul ei la cimitir. O ajută. Ea e cea care plătește o femeie din cimitir să aibă grijă ca mormântul lui Adrian să fie mereu curat și să ude florile, să aprindă lumânările” au spus angajații cimitirului.

Ce înseamnă crucea dublă de pe mormânt

Mormântul lui Adrian Pintea de la Cimitirul Bellu  face notă discordantă fața de celelalte locuri de veci, prin simplul motiv că pe el nu se regăsește nicaieri crucea creștină clasica. In schimb, peste cavou, este sculptată o cruce dubla, iar la căpâtai se află un monument cu două fotografii ale actorului.

Crucea este un simbol al Cavalerilor Templieri, din care Pintea a facut parte. Spre deosebire de masonerie (care foloseste si ea acest simbol), Templierii sunt recunoscuti in istorie ca aparatori ai crestinismului, iar Pintea a aderat la acest ordin si a ajuns pana la gradul de Mare Gardian al Marelui Priorat Magistral al Romaniei.

Publicat in categoriile: Blitz news, Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: