Organizatorii nu au oferit prea multe explicaţii liniştitoare, precizând doar că schimbarea de culoare ar fi fost determinată de prezenţa algelor. Ulterior au revenit asupra cauzelor înverzirii, precizând că ar fi vorba despre alcalinitate.

 

Pozele realizate la faţa loculuia evidenţiază diferenţele stupefiante dintre bazinul cu apă normală şi unul cu apa verde.

“Spre seară a avut loc o scădere bruscă a alcalinităţii în bazine. Acesta este principalul motiv pentru care apa şi-a schimbat culoarea”, a precizat Mario Andrada, purtătorul de cuvânt al Rio 2016.

“Probabil că nu ne-am dat seama că prezenţa atâtor sportivi va avea un asemenea efect asupra apei. Specialiştii însărcinaţi cu calitatea apei ar fi trebuit să facă mult mai multe teste. Am apelat la o echipă de experţi independenţi să refacă testele”, a mai explicat Andrada.

Twitter a explodat efectiv în noaptea în care a avut loc proba de scufundări şi înot sincorn pentru că apa din bazin se tulburase atât de tare încât părea murdară. Toată lumea s-a întrebat cât de sigură poate fi o apă care prezintă o asemenea culoare.

Te-ar putea interesa și: