Evenimentul Zilei > Actualitate > Mistererele dosarelor faimosului procuror „Portocală”! Martorul nu recunoaște că ar fi dat vreo declarație
Mistererele dosarelor faimosului procuror „Portocală”! Martorul nu recunoaște că ar fi dat vreo declarație

Mistererele dosarelor faimosului procuror „Portocală”! Martorul nu recunoaște că ar fi dat vreo declarație

Misterele Parisului sunt joacă de copii față de enignele înfricoșătoare din dosarele DNA. Ultima lovitură de teatru vine dintr-un dosar al faimosului procurior Mircea Negulescu, zis și "Portocală".

Chemat la audieri de Tribunalul Prahova în dosarul în care ar fi fost folosit cu identitate protejată de procurorul Mircea Negulescu, omul de afaceri Cantemir-Vasile Nicolae a sustinut la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casație si Justiție că nu a dat nicio declarație in dosarele instrumentate de Negulescu: “Nu am dat vreo declarație cu identitate reală sau protejată. Dacă în numele meu apare vreo declaratie, nu sunt eu acela”, le-a declarat omul de afaceri procurorilor, conform documentelor publicate în exclusivitate de luju.ro.

Cine minte? Martorul sau procurorul?

Declarația șocantă îi face pe jurnaliștii de la luju.ro să-și pună o întrebare legitimă. „Din doua una: ori Negulescu a măsluit o declarație de martor (care teoretic ar fi trebuit să fie dată sub jurământ), ori martorul respectiv a mințit cu altă ocazie, când a afirmat, tot sub jurământ că nu depusese niciodată vreo mărturie de felul celei folosite de către Mircea Negulescu în dosarul fabricat împotriva unor polițiști din Prahova”, scrie luju.ro.

E vorba de dosarul instrumentat de Negulescu împotriva polițiștilor Constantin Ispas (fost sef al DGA Prahova), Ionut Adrian Rădulescu (fost ofițer în aceeași structură) și Mihail Emanuel Saghel (fost șef de serviciu la BCCO Ploiesti). Mircea Negulescu i-a trimis pe cei trei în judecată încă din 2016. Dosarul stă în camera preliminară de peste patru ani, producând deja o rejudecare a fondului camerei preliminare. Ca să facă lumină în acest dosar, judecatoarea Lavinia Nușa Miu de la Tribunalul Prahova a dispus audierea a nouă martori, cărora fostul procuror DNA Mircea Negulescu le-a dat identități protejate.

Așa-zisul martor se jură că n-a dat nicio declarație

Unul dintre cei nouă martori este, potrivit minutei Tribunalului Prahova, omul de afaceri ploieștean Cantemir-Vasile Nicolae . Potrivit aceleiași minute, Nicolae ar fi dat declarații cu identitate protejată în dosarul Ispas-Radulescu-Saghel, sub numele Constantin Mugurel.

Problema este ca în 20 aprilie 2018, pe vremea când instrumenta dosarul nr. 19/P/2018 la Parchetul General (Secția de urmărire penala și criminalistică), procuroarea Elena Iordache a obținut din partea lui Cantemir Nicolae următoarea declarație de martor (dată sub juramant):
„În cauzele penale în care acesta (n.r. Constantin Ispas) a fost cercetat, nu am dat vreo declarație cu identitate reală sau protejată”.

La finalul aceleiasi declarații, Cantemir Nicolae a adăugat: „Dacă în numele meu apare vreo declarație în vreunul din dosarele lui Cosma, Ghiță sau alte dosare, deja constituite la vreo instanță sau parchet, nu sunt eu acela”.

Acuzatorul a devenit acuzat

Plângerile împotriva fostului procuror Mircea Negulescu venite din partea familiei fostului președinte al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma, a celebrului Sebastian Ghiță și a celor trei polițiști pomeniți mai sus au dat naștere dosarului nr. 19/P/2018 de la Parchetul General, care după operaționalizarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție a primit numărul 21/P/2019. De atunci, fostul procuror DNA Negulescu a fost trimis în judecată in doua spețe disjunse din acest dosar.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: