Evenimentul Zilei > Horoscop > Misterele zeiței Isis. Strângere de fonduri. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Misterele zeiței Isis. Strângere de fonduri. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Misterele zeiței Isis. Strângere de fonduri. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Eşti tensionat din cauza zilei păcălelilor. Atenţie, nu merită, dai prea multă importanţă unor jocuri inofensive de copii mari! Pacaleala cea mare e creşterea nejustificată a preţurilor provocată de distopia sanitară!

1 aprilie

 Misterele zeiței Isis. Strângere de fonduri. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Pe 1 aprile s-au născut Edmond Rostand, Serghei Rahmaninov, Toshiro Mifune, Otto von Bismarck, Edgar Wallace, Milan Kundera, Ali MacGraw, Octavian Goga, Alexandru Philippide, Alexandru Alger, Cornel Patrichi, Helmuth Duckadam, Ion Brăduţ Covaliu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Maria Egipteanca, Macarie Mărturisitorul, Gherontie.

Zi destul de slab reprezentată în calendarul popular, 1 aprilie înregistrează prescripţii valabile pentru calendarul agricol. Mai târziu este menţionată şi apariţia zilei păcălelilor, fără a constitui, totuşi, un element autentic al calendarului popular” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 178.

Nu este nicio sărbătoare, nimic de ţinut, nimic interzis în ”Kalendarul” vechi. O singură prescripţie într-un gromovnic moldovenesc, de secol XVIII: „…astăzi, 1 aprilie, se sădesc pomii fructiferi!”

Ziua păcălelilor” are rădăcini sociale şi religioase în Occident. La noi are o explicaţie de la începutul secolului XX. La 1 aprilie 1919 s-a trecut, în România, la calendarul gregorian, stil nou, ziua de 1 aprilie devenind ziua de 14 aprilie. Angajatorii, arendaşii, patronii câţi erau, nu au plătit cele două săptămâni pe motiv că a „fost o păcăleală” şi nu s-a muncit deloc în cele două săptămâni care o trecut într-o secundă. Ţăranii şi lucrătorii s-au simţit şi ei păcăliţi. Toată lumea păcălea pe toată lumea, obicei păstrat până în ziua de astăzi, când cei mai mari păcălitori sunt, evident, oamenii politici!

Creştinismul a adus şi o legendă frumoasă, cea a Cuvioasei Maria Egipteanca, de care ne amintim astăzi. Legenda, întărită de monahul Zosima, spune că Maria a fost o femeie de o frumuseţe răpitoare şi de o inteligenţă rară, crescută de preotesele marei zeiţe Isis-Ishtar şi sortită a fi curtezană. Vechea religie spune că ritualul dragostei, energia sexuală, era şi este plăcută zeilor. Isis este marea zeiță a dragostei la egipteni. Corespondenta lui Afrodita-Venus în mitologia greco-romană. Dacă Hera-Junona este simbolul vieții de familie, a dragostei instituționalizate, zeițele de tipul Ishtar-Isis-Afrodita-Venus sunt simbolul dragostei libere, a seducției totale și a măiestriei în amor. Există niște Mistere ale lui Isis, dar nu este aici timpul și locul, altă dată. Ceea ce trebuie să reținem este că adeptele Marii Zeițe Isis sunt femei foarte frumoase și foarte drăgăstoase!

În Vieţile Sfinţilor se spune clar că Maria, mai bine de şaptesprezece ani „…a făcut desfrânare în popor nu pentru daruri, sau oarecare plăţi…”. Era vorba, evident, de un ritual, poate cu rădăcini religioase, de dragoste de dragul dragostei, larg răspândit în multe culturi antice, sau în Africa neagră. Poate şi în ziua de astăzi!

Se spune că secta marii zeiţe Isis a supravieţuit până în zilele noastre, după o efemeră glorie în Roma imperială. Femeile care făceau parte din sectă au fost vânate ca „vrăjitoare”, cu multă cruzime, de către tâmpiţi, în Evul Mediu. În toată viaţa mea şi doar am umblat pe trei sferturi de glob, am întâlnit doar de două ori pe urmaşele zeiţei Isis. Întâlniri memorabile, dar femeile acelea frumoase s-au speriat îngrozitor de ceea ce sunt şi ceea ce reprezint, de fundamentalismul sufic, de asceză, abstinenţă și mai ales de ”baraka”. Nu puteau să mă seducă, nu puteau să obțină cooperarea mea!  Îmi pare rău şi acum, dar asta este o altă poveste, pe care, poate, o s-o spun altă dată. Sau, niciodată!

Cu siguranță că Ordinul Marii Zeițe Isis există și astăzi și are destule adepte. Pe undeva, acum ceva timp, am remarcat, că, într-un ziar italienesc, se făcea diferența dintre ISIS și Isis și se cerea să nu se mai folosescă termenul ISIS, numind astfel Islamic State in Iraq and Syria, adică peiorativ, Daesh, corect Califatul Levantului și al Irakului. Probabil că jurnalista știa destul de multe despre Isis și nu dorea compromiterea prin confuzie!

Dragostea… paradoxal, frumoasele femei ce făceau parte din misterele zeiţei Isis au aderat, în Evul Mediu, cu pasiune şi dăruire, la filozofia catară. Vedeţi, domniile voastre, femeile au încercat întotdeauna să conducă lumea. După matriarhat, prin intermediul bărbaţilor! Ştiţi bancul: „…în spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică. Iar în spatele ei este o femeie şi mai puternică: mă-sa”!

Catarii, minoriţii – ce vis frumos al umanităţii! Patru sute de ani s-au războit nobilii seniori şi filosofii catari, „cei puri„, cu dictatura şi ipocrizia Romei. Nu au câştigat cei buni – mereu nu câştigă cei buni, cei blânzi, cei credincioşi – ci cei puternici și bogați!

Dragostea „mina”, platonică şi cu atât mai puternică, era baza relaţiilor dintre femei şi bărbaţi în filozofia catară. Platonică, vine vorba. Dragostea catară era năvalnică și extrem de puternică, dar actul amorului, sexul, se declanșa numai la inițiativa femeii. Mai găsim aceast tip de abordare a celor două sexe în „raja yoga” în care energia sexuală se sublimeză, se transformă în putere mentală, prin asceză. La fel şi călugării Shaolin. Un Mare Maestru Kung-Fu îşi povăţuia ucenicii în ceea ce priveşte femeile: „un călugăr trebuie să miroasă multe flori, dar să nu culeagă niciuna!” Dervişii buida, corespondenţii persani ai călugărilor Shaolin, erau văzuţi mai tot timpul în compania femeilor şi a vinului. Dar ei doar se uitau, nu gustau, se încărcau cu energie!

Cei care practicau şi practică tehnicile acestea, foarte dificile, se bucură de o energie colosală, de sănătate şi viaţă lungă!

Legenda spune că în Sudul Franţei, prin secolul XII, câţiva seniori catari au fost surprinşi de o armată de mercenari trimisă de Vatican. Catarii au luptat ca nişte zei şi au respins pe soldaţii papei. Mercenarii au fost uimiţi, spun documentele, de atâta energie inepuizabilă şi de adevăratele miracole pe care le făceau în luptă nobilii francezi catari.

Grav răniţi, şiroind de sânge, seniorii s-au retras în castelul Montsegur. Acolo a avut loc un ritual catar de vindecare, spune legenda. Răniţii au fost aduşi, complet goi, în nişte paturi mari, înconjurați de fecioare, la fel de nude. S-au adus pocale de argint cu vin roşu vârtos şi hălci de carne de mistreț friptă. Trubadurii cântau, acei ”mina-singeri”, instrumentele răsunau, era o atmosferă magnetică şi electrică în acelaşi timp. Încet-încet, rănile se închideau, cavalerii se vindecau, energia sexuală îşi făcea datoria. Sigur, plăgile tăiate erau prinse şi cusute cu un fir de aur, tot de nudele fecioare, dar niciodată un cavaler catar nu a plecat din viaţa aceasta după un ritual de vindecare – în bătălie, da, că de obicei luptau unul contra a o sută!

Dragostea mina, platonică, dar năvalnică: „uitată, compromisă, aruncată în derizoriu de instincte animalice”, spunea Mircea Eliade – ca tot ce a însemnat în istorie benefic, superior, elitist!

Este ziua în care îl pomenim pe Toshiro Mifune, cel mai tare samurai money can buy, din filme. O să caut o trilogie, trei filme jucate de el despre Miyamoto Musashi, cel mai mare și mai tare spadasin al tuturor timpurilor, a câștigat 64 de dueluri, dar nu asta este important, ci perfecțiunea spiritului, caligrafia lui, statuetele sculptate de el, pelerinajul lui inițiatic, mistica, pustnicia lui, poeziile și operele filosofice între care strălucește ”Gorin No Sho”, cartea celor cinci cercuri, adevarata cale a desăvârșirii.

Dar se mai fac fapte bune și astăzi, iată o organizație filantropică:

În fiecare an, mass-media de serviciu public (PSM) difuzează un număr considerabil de programe în Europa pentru a contribui la strângerea de fonduri pentru cercetarea medicală, pentru persoanele care au nevoie și pentru multe alte cauze caritabile.

PSM au o responsabilitate socială imensă și, în 2020, au fost mobilizate masiv pentru aceste cauze importante, dar și pentru a sprijini cercetarea privind COVID-19 și a ajuta persoanele cele mai vulnerabile în fața crizei economice și sociale.

În total, datorită generozității spectatorilor și ascultătorilor lor, PSM au încasat aproape 400 de milioane de euro în anul 2020, bani ce au fost distribuiți direct către zonele aflate în dificultate.

 

Așa că noptea fiind tânără încă o să mai stau o oră, două, o carte, poate și un film – oricum cățelușele mă trezesc la ora fixă, ele nu știu de schimbatul orei, această tâmpenie fără sens. Mâine, mereu mâine, doar este o altă zi!

HOROSCOP         1   aprilie   2021

BERBEC   Evită cheltuielile exagerate, chiar dacă astăzi banii sunt bine aspectaţi. Şi sănătatea este relativ bună, dar atenţie la durerile de cap (de dinţi, poate şi o sinuzită), nu este păcăleală! Daca stai acasă şi trebăluieşti este o zi excelentă, dacă nu, este la fel de bună in realizări şi în afirmarea ta la serviciu, sau unde îţi desfăşori activitatea. Cu toate că nu prea ai bani, visele tale de mărire şi de imbogăţire nu-ţi dau pace. Continuă, norocul ajută pe cei îndrăzneţi! Ţi-ai programat din timp ziua aceasta pentru cumpăraturi în oraş, dar iata ceva neaşteptat te face să-ţi schimbi planurile. Este totuşi o veste bună. Perioada îţi este favorabilă în toate, mai puţin durerile de cap.

TAUR  Astăzi nu te lăsa păcălit nici de alţii, nici de propriile iluzii. Păstrează-ţi calmul, farmecul şi stilul de viaţă propriu. Nu te îngrijora inutil, nu sunt de aşteptat schimbări majore! Lucrurile merg bine şi la serviciu şi acasă! Zi  bună pentru întâlniri şi discuţii liniştite care iţi vor face mare plăcere şi bucurie. La noapte o să visezi frumos şi colorat. Totul pare perfect, dar ţine numai o zi! Un telefon sau o informaţie pe net, la Cartea cu Mutre, îţi pot aduce surprize plăcute. Surprizele se tin lanţ, şi din fericire, sunt numai din cele placute. Astăzi ai o veste bună de departe, care te surprinde placut.

GEMENI  O zi tulbure, de astenie de primăvară. Concentrează-te! Termină lucrurile începute. Nu schimba de dragul schimbării. Dacă te simţi etern păcălit, atunci păcăleşte şi tu astăzi pe cine poţi! Profită astăzi de conjunctura favorabilă şi promovează-ţi propriile interese. Nu te baza pe promisiunile în doi peri, mai ales dacă aparţin unor negociatori. Afacerile se bazează pe încredere, nu pe false păreri, pe naivitate, pe păcăleli!  Astăzi ai o configuraţie bună, ai şansa să faci bine tot ceea ce începi şi să te impaci cu cineva pe care l-ai evitat de multa vreme.

RAC   Eşti tensionat din cauza zilei păcălelilor. Atenţie, nu merită, dai prea multă importanţă unor jocuri inofensive de copii mari! Pacaleala cea mare e creşterea nejustificată a preţurilor provocată de distopia sanitară! Dimineața este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă. Pune-te, sau pune-ţi oamenii la treabă, eşti în întârziere şi ştii asta. Stelele spun să te grăbeşti. Nu-ţi face griji inutil, viitorul îţi este favorabil. Dar trebuie să te concentrezi ca să-l obţii, viitorul acela „luminos”!

LEU  Ai de luat decizii importante, poate asocierea cu noi parteneri, în special în afaceri, în muncă. În această zi, leii şi mai ales leoaicele, pot să audă o mulţime de păcăleli delicioase! Eşti într-o perioadă de emulaţie şi avînt. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect. Ajută pe cel în nevoie, pe un prieten, pe o rudă. Trebuie, din nou, să alegi cu grijă modul de rezolvare a problemelor sentimentale, atât în familie cât şi cu prietenii.  Zi-lumină, foarte importantă pentru viitorul unui proiect sau a unei afaceri, repet. Tot ceea ce începi sau programezi în această zi pot aduce rezultate fructoase.

FECIOARĂ  În primăvara aceasta ţi-ai propus o multime de scopuri de atins şi lucruri de făcut. În ziua păcălelilor trebuie să acorzi mai mulă atenţie vieţii de familie, sau relaţiilor cu prietenii. Astăzi este ziua în care trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie în comunicare altfel poți avea de pierdut. Trebuie, de asemenea, să fii foarte clar în exprimarea sentimentelor. Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Configuraţia astrală arată unele preocupări cu caracter juridic, în sensul că verifici, consulţi sau semnezi contracte, sau înscrisuri oficiale.

BALANŢĂ   Eşti foarte zâmbitor astăzi şi te pregăteşti de păcăleli! Timpul pare că nu mai ajunge, grăbeşte-te! Atenţie la cumpărături.  Limitează cheltuielile la strictul necesar şi evită oboseala. Dimineaţa dedic-o lucrurilor, problemelor urgente. Concentrează-te asupra lucrurilor importante în cursul prânzului. Nu încerca să-ţi impui, de la început, cu orice preţ punctul de vedere ci determină prin ajustări succesive ca cei cu care discuţi să fie de accord cu tine. “Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg”. Temperează-ţi partenerii prea focoşi, pe cei care se trezesc vorbind pe lângă subiect.

SCORPION   Daca prostia ar durea, majoritatea ar urla continuu, spune o vorba din popor. Astăzi, în special şi mai întotdeauna, poţi să faci bani speculând prostia altora, păcălind pe cine poţi! Stelele spun că ar fi bine să-ţi evaluezi exact coordonatele afacerilor producătoare de resurse şi să iei măsurile care se impun. De asemenea Mercur şi Jupiter spun că se poate ca, în curând, să pleci într-o călătorie. Verifică dacă nu poți rezolva online, de acasă, fără să te deplasezi. Spre sfârşitul zilei te poţi interesa de afacerile ce trenau de mai mult timp.

SĂGETĂTOR   Caută şi vei găsi, bate şi ţi se va deschide! Azi trebuie să „joci cu carţile pe masă”, adică să-ţi anunţi cu claritate obiectivele, ideile şi dorinţele, astfel vei evita păcăleli nedorite. Dacă porneşti de la premiza că fiecare poate fi motivat în felul lui, ziua de astăzi este căluza ta în găsirea unor răspunsuri, soluţii şi explicaţii. Ceea ce ţi se comunică gaseşte noi rezonanţe şi noi interpretări. Este timpul să asculţi oamenii cu atenţie şi în tăcere, îmbiindu-i la vorbă şi destăinuiri. Emoţional, este o perioadă nesigură şi încerci să compensezi prin achiziţii şi cumpărături. Te simţi deosebit de protector faţă de anturajul feminin pe care încerci să-l ajuţi din tot sufletul, oricare ar fi sexul tău, sau orientarea sexuală.

CAPRICORN  O veste bună, sau profitabilă. Verifică să nu fie păcăleală! Una din zilele acelea favorabile pregătirii unor proiecte. Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare. Ai intrat într-o rutina care te protejează dar nu te motivează.   Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Promovează-ţi cu curaj interesele de astăzi, de acum, aici! Anumite informaţii şi zvonuri te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai multe fructe şi lămâi, sau fructe care conţin vitamina „C”. Dacă nu ai probleme cu aciditatea gastrică!

VĂRSĂTOR   Nu prea ai bani şi aştepţi cu teamă păcăleala guvernului, distopia sanitară răspunzătoare de mărirea preţurilor! Ai şi unele probleme în domeniul comunicarii, probabil că ai rămas mut de uimire, în lumea asta pe dos! În această perioadă este bine să nu ai nici o reacţie, aşteptând ca această lume nebună, nebună, nebună să se stratifice şi să se structureze. Chiar haosul are structura şi legile lui. Pe de altă parte aspectele horoscopului tău nu sunt tari, nu sunt foarte clare în această zi de joi. Este genul de zi care se numeşte neaspectată, fiind posibil mai orice, dar in majoritatea cazurilor nu se întâmplă nimic important.

PEŞTI   Astăzi nu lăsa nicio schimbare majoră să te tenteze, nu vinde, nu cumpăra, nu călători, nu schimba ceva. Ia-ţi revanşa frustrărilor tale, păcăleşte şi tu cât poţi, pe cine poţi, cum poţi! Cumpătarea este cheia că doar am mai auzit de „calea de mijloc” şi abuzul nu a plăcut niciodată, nimănui. Pe seara este cea mai bună perioadă pentru afacerile şi reuniunile de familie. Nu sunt recomandate schimbările, noul, de orice natura, aşa încât dacă aveai ceva în gând, las-o pentru altă zi. Seara, poate la un spectacol online, sau în barul din bucătărie, cu familia, cu vorbe multe și proiecte iluzorii.