Mischie, înscăunat preşedinte al PNG Gorj

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, se întoarce în politică. Acesta a devenit, la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele organizaţiei judeţene Gorj a PNG. Numirea s-a făcut, ieri, cu puţin timp înainte de meciul de fotbal dintre Steaua şi Pandurii, chiar în prezenţa preşedintelui partidului Gigi Becali. Şedinţa în care Mischie a fost instalat preşedinte al PNG Gorj s-a desfăşurat la acelaşi hotel unde au fost cazaţi şi componenţii echipei Steaua.

Chiar fostul preşedinte al filialei, Vili Pasăre, a propus ca Nicolae Mischie să preia conducerea partidului. „Vili Pasăre, dând dovadă de o trăsătură de caracter deosebită, a renunţat la funcţie şi m-a propus pe mine să preiau conducerea partidului. Gigi Becali a acceptat şi, astfel, am bătut palma“, spune Nicolae Mischie.

Acesta ar putea avea o putere sporită în cadrul partidului lui Becali, pentru că, după cum a declarat, se va ocupa de organizarea formaţiunii politice nu numai la nivelul judeţul Gorj, ci şi în toată Oltenia: „Am stabilit cu domnul Becali să începem împreună să consolidăm organizaţia de la Gorj şi din toată Oltenia“.

Becali a promis că va pune la dispoziţie organizaţiei din Gorj toate fondurile necesare pentru campania electorală: „Gigi Becali ne-a dat dezlegare totală de acţiona în sensul că ne putem alege partidele cu care putem conlucra. Ne-a expus câteva din argumentele sale şi ne-a asigurat că ne va pune la dispoziţie toate fondurile necesare pentru campania electorală“, a spus Mischie.

Condamnat în două dosare la pedeapsa cu închisoarea

Nicolae Mischie a fost senator, deputat, şi, din anul 1996 şi până în 2004, preşedintele PSD Gorj şi al Consilului Judeţean. În această perioadă a primit şi titlul de baron, prin comportamentul său discreţionar. Nicolae Mischie a ieşit din politică în anul 2004, când a fost nevoit să demisioneze din PSD, din cauza unor acuzaţii de corupţie lansate de procurorii.

Acuzat de luare de mită şi de abuz în funcţie, ex-preşedintele PSD Gorj a fost arestat preventiv pe o perioadă de cinci zile. Trimis în judecată în patru  dosare penale, acesta are la activ două condamnări la pedeapsa cu închisoarea. Una de un an de închisoare cu suspendare, iar cea de-a doua în dosarul de corupţie instrumentat de DNA, la patru ani de închisoare cu executare.

Momentan această sentinţă nu a rămas definitivă, procesul fiind pe rolul Curţii de Apel din Timişoara.

(17:10)