Camera Deputaţilor va avea, peste două săptămâni, o şedinţă de plen secretă, în care se va dezbate şi se va vota contestaţia deputatului Steluţa Cătăniciu, care nu este de acord cu faptul că Biroul permanent a sancţionat-o cu 10% din indemnizaţie pe trei luni, după ce a fost declarată de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese administrativ, a anunţat miercuri Niculae Mircovici, secretarul Camerei.
"Avem o treabă inedită în Parlament, nu am mai avut aşa ceva, nu ştiu dacă de 25 de ani, dar sigur de 12 de când ştiu eu Camera Deputaţilor. Avem contestaţia formulată de doamna Steluţa Cătăniciu împotriva deciziei Biroului permanent privind aplicarea sancţiunii disciplinare pentru acel conflict de interese pe care îl are. Din punct de vedere legal, fapta este prescrisă şi dumneaei contestă faptul că Biroul permanent aplică o sancţiune pentru o faptă prescrisă. Contestaţia trebuie soluţionată, conform Regulamentului, de către plenul Camerei Deputaţilor în şedinţă secretă şi trebuie rezolvată problema aceasta în 15 zile lucrătoare. Asta înseamnă că documentul se trimite la Comisia juridică, aceasta are până pe 20 aprilie termen de raport pentru această contestaţie, iar în zilele de 25, 26 sau 27 aprilie va avea loc un plen al Camerei care, în şedinţă secretă, va dezbate şi va vota admiterea sau respingerea acestei contestaţii. Nu am mai avut până acum astfel de situaţii", a spus Mircovici la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.
El a adăugat că Regulamentul Camerei prevede că şedinţa va fi secretă, ceea ce înseamnă că nu vor avea acces în sală decât deputaţii, iar stenograma şedinţei are caracter secretizat.
"Regulamentul spune că, în situaţia în care se adresează o contestaţie la măsuri disciplinare luate de Biroul permanent al Camerei - aici e vorba de o sancţiune pecuniară de 10% din indemnizaţie -, această problemă este soluţionată sub această formă. Dacă vreţi o opinie, de ce cred că cineva a gândit la acel moment ca vot secret, pentru că Parlamentul nu este o instanţă de judecată, ci este o instanţă politică, de aceea probabil că anumite dezbateri sau anumite elemente de genul acesta pot avea şi caracter politic", a menţionat Mircovici, potrivit Agerpres.