Evenimentul Zilei > Politica > Mircea Geoană explică felul în care Rusia și China atacă Europa
Mircea Geoană explică felul în care Rusia și China atacă Europa

Mircea Geoană explică felul în care Rusia și China atacă Europa

Mircea Geoană avertizează că avem de făcut față și unor campanii destul de agresive și uneori susținute de dezinformare, de știrbire a încrederii cetățenilor noștri în valorile democratice pe care Alianța Nord-Atlantică le are la temelie.

Rusia, China, actori statali și non-statali folosesc și încearcă să se folosească de această perioadă dificilă a pandemiei pentru a veni și cu dezinformare, iar pentru aceste dezinformări se folosesc inclusiv metode cyber, a declarat secretarul general-adjunct al NATO, Mircea Geoană

„Avem de făcut față unor campanii destul de agresive și uneori susținute de dezinformare, de știrbire a încrederii cetățenilor noștri în valorile democratice pe care Alianța Nord-Atlantică le are la temelie”.

„Considerăm că este o perioadă în care nu avem voie și nici nu avem vreo scădere a vigilenței, dimpotrivă, NATO în acest moment este cu toate radarele sus, toate operațiunile noastre, toate formele de descurajare, de apărare, sunt active, pentru că, așa cum spunea și secretarul general Stoltenberg, pentru noi este foarte important ca o criză sanitară, ca o criză economică – ce se apropie -, să nu se transforme și într-o criză de securitate”, a arătat Mircea Geoană.

Avem de făcut față și unor campanii destul de agresive și uneori susținute de dezinformare

Este un eveniment și o perioadă cu adevărat excepționale și NATO, prin natura misiunii sale, este o organizație care are în codul ei genetic capacitatea de adaptare. Avem o cultură a acestei adaptări permanente, spune Mircea Geoană. De aceea, miniștrii apărării vor discuta peste câteva săptămâni despre actualizarea și introducerea lecțiilor învățate în timpul pandemiei. E vorba nu neapărat de partea militară, ci de modul în care guvernele ca ansamblu funcționează în momente de criză și în momente de dificultate, de modul în societățile democratice reacționează și operează în momente de mare complexitate, atunci când, potrivit oficialului NATO, „avem de făcut față și unor campanii destul de agresive și uneori susținute de dezinformare, de știrbire a încrederii cetățenilor noștri în valorile democratice pe care Alianța Nord-Atlantică le are la temelie”.

Rusia, China se folosesc de această perioadă pentru a dezinforma

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: