„Sacrificând valorile fundamentale ale Stângii, Ponta a ales să își atace contra-candidatul cu aceleași arme folosite de propaganda lui Ceaușescu: rădăcinile lui germane, religia, părinții (hărțuiți în orășelul din Germania unde locuiesc acum) și, pentru a face lucrurile chiar mai odioase, i-a adus acuzații de adopții ilegale și trafic de organe lui Klaus Johannis, în anii ’90  un tânăr inspector școlar!

Mai mult, susținerea oficială a domnului Ponta de către extremistul de dreapta Corneliu Vadim Tudor (cu 4% din voturile din primul tur) a făcut ca minoritatea maghiară din România (cu doi candidați în primul tur) să voteze masiv (85%) cu Johannis, în ciuda coaliției oficiale de guvern pe care PSD-ul o are cu UDMR-ul, partidul maghiarilor”, a scris Geoană.

El îl acuză pe Ponta că a făcut „constant” o presiune pentru a amâna ridicarea imunității unor parlamentari.

„Prezentând, în mod regulat, avalanșa de inculpări drept o vânătoare de vrăjitoare oficialilor din justiție, orchestrați politic de loialii președintelui Băsescu, Ponta a confirmat o percepție mai veche despre PSD, ca partid care protejează politicienii corupți”, arată fostul președinte al PSD.

El face un tablou pesimist al perspectivelor PSD.

„PSD nu este la primul moment dificil după o importantă pierdere electorală. Dar, în prezent, vechile și noile fracturi și stereotipuri din jurul candidatului și partidului tind să creeze un real val popular anti-Ponta și anti-PSD. Tensiuni, excluderi și reproșuri abundente sunt agravate de o lipsă de orice formă a unei auto-analize în partid asupra cauzelor profunde ale situației în care ne aflăm. Autist la protestele publice, Victor Ponta rămâne în poziția de premier și de lider al partidului, în ciuda unei nemulțumiri crescânde la adresa sa. Ponta ia partidul prizonier pentru supraviețuirea sa politică. Există posibilitatea să se scufunde împreună”, a scris Mircea Geoană.

Te-ar putea interesa și: