Geoană a fost întrebat, într-o emisiune la Realitatea TV, care este situaţia ambasadorului SUA la Bucureşti, care nu a mai fost propus de oficialităţile americane.

"La americani e o problemă mai de fond, în clipa de faţă sunt peste 35 de state la nivel mondial care nu au ambasadori, dintr-un simplu motiv, că au un sistem atât de complicat între administraţia de o culoare politică şi Congresul de altă culoare politică, Senatul, unde şi republicanii sunt foarte influenţi, încât se blochează reciproc. Au fost până acum cred că trei nume, aprobate de preşedintele Obama, trei nume succesive să vină ambasador în România: o doamnă care văzând cât de mult durează programarea de audiere la Senat, că fără audiere la Senatul american nu poţi să te duci, încât femeia a renunţat. Era o doamnă care avea o poziţie economică, financiară, foarte bună. A mai fost după aia cineva pe ţeavă şi acea persoană nu a putut să aştepte atât de mult. Şi se află în acest moment, din câte ştiu eu, într-o formă avansată de găsire a unei persoane, dar nu este un gest de lipsă de respect faţă de România, este un sistem dezarticulat la americani, care sper să şi-l rezolve, pentru că poţi să stai cu aproape un sfert din ţările lumii fără ambasadori", a afirmat Geoană.

El a precizat că oficialii SUA ar da "un sentiment greşit" unor ţări importante prin tergiversarea desemnării ambasadorilor.

Cu toate acestea, senatorul PSD a adăugat că în toamna acestui an va exista un răspuns din partea SUA atât în problema ambasadorului la Bucureşti, cât şi a eliminării vizelor.

De asemenea, Geoană a declarat că în cazul în care legea prin care ar putea fi eliminate vizele pentru o serie de ţări, urmând să beneficieze şi România, nu va fi adoptată până în luna august, există opţiunea unei legi speciale pentru ţara noastră alături de Polonia.