Senatorul Mircea Diaconu s-a prezentat, în această dimineaţă, în faţa procurorilor de la Parchetul General pentru a afla învinuirile care i se aduc într-un dosar de conflict de interese. Acesta a declarat că se va retrage din viaţa politică şi va juca într-un film nou "Cu buletinul la Paris" în care va avea rolul principal.
UPDATE 1. La ieşirea de la Parchet, Mircea Diaconu a declarat că procurorii au căutat peste tot şi nu au găsit niciun prejudiciu. Fostul ministru liberal al Culturii, a fost audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc de procurori ca urmare a încheierii unor contracte în calitate de director de teatru cu soţia sa. "Mai sunt trei zile senator, iar în rest am decis să nu mai candidez şi m-am retras din viaţa asta politică imediată. Asta pentru că mi-am ales singur demnitatea cea mai importantă, aia de cetăţean", a declarat Mircea Diaconu.
Întrebat dacă are să-şi reproşeze ceva, Diaconu a declarat că datoria sa de "simplu cetăţean" este să se supună autorităţilor. Senatorul a mai spus că va trece de la Loganul Senatului, "care e cam vechi, cam prăpădit", la maşina sa ARO 10, care "e mult mai bună şi mult mai tânără". "Peste cinci zile încep un film excepţional, care este mai bun decât un mandat întreg. Am un rol excepţional, se numeşte «Cu buletinul la Paris». Joc personajul principal, un amărât din zilele noastre, iar scenariul este foarte bun", a adăugat Mircea Diaconu (care a jucat în rolul principal în filmul «Buletin de Bucureşti», realizat în 1983-n.r.). Mircea Diaconu s-a prezentat, astăzi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc de procurori ca urmare a încheierii unor contracte în calitate de director de teatru cu soţia sa. Reclamat procurorilor de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că actorul s-ar afla în conflict de interese, anchetatorii Parchetului instanţei supreme au extins cercetările în cazul actualului ministru al Culturii, Mircea Diaconu (senator la momentul declanşării anchetei-n.r.), şi au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia (actriţa şi regizoarea Diana Lupescu-n.r.) să primească anumite contracte. În 2011, inspectorii ANI au sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan şi funcţia de director al Teatrului Nottara din Bucureşti. ANI a reclamat totodată şi un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în funcţia de regizor artistic al instituţiei, realizând, potrivit procurorilor, "în mod direct un folos material pentru soţia sa".Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie 2012, urmărirea penală împotriva lui Diaconu. CITIŢI ŞI:
- Nicolăescu, despre reacţia CE în cazul Diaconu: Ar trebui să promoveze dialogul, nu să fie inspector
- EXCLUSIV. CSM a sesizat Curtea Constituţională: "Parlamentul împiedică înfăptuirea justiţiei în cazul Mircea Diaconu!"
- Comisia Europeană avertizează: Decizia Senatului în cazul Diaconu, în contradicţie cu recomandările CE
- Senatul îl apără pe Mircea Diaconu: Rămâne senator. SOCIETATEA CIVILĂ SE REVOLTĂ. Comisia Europeană regretă decizia Senatului
- Macovei despre cazul Diaconu: Senatorii USL calcă în picioare o decizie irevocabilă a Justiţiei