Un scandal de amploare stă să izbucnească la Bruxelles, după ce Parchetul din Paris a deschis un dosar cu privire la numărul mare de asistenţi locali angajaţi de europarlamentari. Dacă investigaţia a început de la politicienii din partea Frontului Naţional, aceasta s-a extins şi atinge acum şi politicienii din estul Europei. De exemplu, un europarlamentar polonez are 43 de asistenţi locali iar Antanas Guoga, europarlamentar şi jucător profesionist de poker, are 27. Mai multe detalii AICI.

Aceştia se deosebesc de asistenţii acreditaţi, care lucrează la sediile UE din Bruxelles şi Strasbourg, prin faptul că reprezintă parlamentarii în ţările de origine. De asemenea, plata lor este mult mai greu de depistat şi de ţinut în frâu de către instituţiile fiscale. În total, în 2013 la Parlamentul European erau 1.785 de asistenţi parlamentari acreditaţi şi nu mai puţin de 4.860 de asistenţi locali, o cifră „umflată" de perioada electorală, mai scrie B1tv.

Unul dintre politicienii europeni care ar putea fi afectaţi de către această investigaţie este şi europarlamentarul român Mircea Diaconu. Actorul a fost ales ca independent în Parlamentul European în urma alegerilor din mai 2014 şi, în ciuda faptului că are o activitate foarte redusă la Strasbourg, are nu mai puţin de 13 asistenţi locali. 

Te-ar putea interesa și: