Punctele de vedere diferite despre internarea obligatorie a persoanelor infectate cu COVID-19, dar asimptomatice i-au adus pe cei doi într-un punct mai tensionat.

Acum, lămuririle vedetei de la Antena 3 vin după schimbul de replici de duminică seara, când Arafat a insinuat că Badea induce publicul în eroare cu privire la asimptomatici.

„Sunt multe țări care au internat pacienții asimptomatici. Cine spune că au plecat toți acasă induce în eroare oamenii”, a fost replica dată de Raed Arafat duminică seara.

Replica lui Badea a fost: „Da, eu spun asta, nu introduc în eroare oamenii, aș vrea să-mi dați un exemplu concret, chiar aș vrea să-mi dați exemplul ăsta concret.”

Luni, presa centrală a redat episodul dintre Badea şi şeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

„Am primit multe ecouri după emisiunea de aseară (n.r. – duminică seara). (…) Nu e niciun război între mine și doctorul Raed Arafat.

În mod evident eu țin foarte mult la doctorul Raed Arafat din toate motivele corecte. Și mă pun pavăză când îl atacă unii pe niște teme de îți cade mintea.

Aseară s-a întâmplat ceea ce cred că e firesc să se întâmple într-o societate zdravănă la cap și anume dezbatere.

Sigur, mai aprinsă, e foarte bună dezbaterea aprinsă, mai ales pe teme complicate, pe teme dure, cum este ceea ce trăim de 3 luni încoace.

(…) Rămân același susținător al doctorului Arafat, dar rămân un susținător și al punctului meu de vedere”, a spus Mircea Badea cu referire la discuţia despre asimptomatici.

În dialogul purtat de cei doi duminică seara, Mircea Badea mai afirmase că așteaptă decizia CCR cu privire la internarea obligatorie a persoanelor infectate cu COVID-19, dar asimptomatice.

„Eu zic să respectăm totuși Constituția” a spus Badea, care şi-a exprimat astfel convingerea că magistraţii CCR vor decide că măsura este neconstituțională.

„Nu se pune problema să accept că, în medicină, decizia Constituției sau decizia cuiva poate să vină să spună că așa se salvează vieți”, a continuat Arafat.

„Nu, CCR nu se ocupă cu salvatul de vieți, e adevărat, se ocupă cu Constituția”, a completat imediat Badea.

„Nici nu e normal să ajungi să trimiți hârtii la spitale să le spui că ele sunt sub monitorizare pentru tortură și că sunt asimilate zonelor de detenție”, a reacţionat Arafat.