Lovitură teribilă pentru Badea. ZECI DE MILIOANE PIERDUTE rapid: „Să le ia dracu! Să le folosească la înmormântare!”

Lovitură teribilă pentru Badea. ZECI DE MILIOANE PIERDUTE rapid: „Să le ia dracu! Să le folosească la înmormântare!”

Mircea Badea a creat un scandal imens în jurul său și al unei case de pariuri din România în momentul în care vedeta TV a anunțat că își închide contul.

Întreaga poveste a început zilele trecute atunci când vedeta TV a anunţat, conform DC News, că şi-a închis contul Unibet: "Gata! Mi-am închis contul la descreieraţii ăştia securistoizi. În cont mai aveam câteva zeci de milioane. Să le ia dracu! Să le folosească la înmormântare!".

 

Mircea Badea, suspectat de SPĂLARE DE BANI! Poate fi SCANDALUL ANULUI. Detalii incendiare!

Ce a primit Badea de la managerul contului său Unibet

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa citată arată că Mircea Badea a primit de la managerul contului său Unibet următoarea solicitare: "Mă numesc Oana Găvruţă şi sunt managerul contului dumneavoastră Unibet.

În concordanţă cu ultima directivă europeană împotriva spălării banilor, Unibet împreună cu toţi operatorii de jocuri de noroc online licenţiaţi, pentru menţinerea securităţii contului dumneavoastră, luptă împotriva infracţiunilor financiare şi a furtului de identitate.

Pentru a fi în concordanţă cu această directivă, ne ajută să avem informaţii legate de provenienţa fondurilor pe care le depuneţi.

Ce este considerat a fi document doveditor al sursei fondurilor folosite pentru pariere?

- Documentul furnizat de dumneavoastră trebuie să conţină atât sursa fondurilor, precum şi suma/valoarea exactă a acestora;

- Trebuie, de asemenea, să nu fie un document mai vechi de 3 luni şi să aibă detaliile relevante vizibile.

Exemple de documente valide: extras de cont din care să reiasă venituri constante cu surse ale acestora, identificabile.

Sursa veniturilor: de exemplu - fluturaş salar, dividende sau pensie, cu sume/valoari clare.

Vă rog să trimiteţi copia/copiile documentelor doveditoare ca ata­şament la acest e-mail.

Orice documente ne trimiteţi vor fi în siguranţă, întrucât operăm în exclusivitate în concordanţă cu Legea nr. 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Vă rămân la dispoziţie pentru orice informaţii necesare".

Ce spun specialiștii despre acest caz controversat

"Există o directivă europeană în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor, care urmează să fie transpusă şi la noi şi care prevede obligaţia operatorilor de gambling de a întreba clienţii în legătură cu provenienţa banilor. Până în acest moment, unele ţări au trans­pus-o în legea naţională, iar altele, printre care şi noi, încă nu, aşa că operatorii de jocuri nu au o bază legală adoptată de ţara noastră ca să îi întrebe pe jucători de unde au banii", ne-au spus unii specialişti din piaţă.

Sorin Constantinescu, expert în combaterea criminalităţii economico-financiare în domeniul jocurilor de noroc, a explicat pentru bursa.ro că legea în vigoare spune că orice entitate raportoare - cazinouri, bănci, firme de avocaţi, dealeri auto etc. - trebuie să raporteze la ONPCSB orice tranzacţie de peste 15.000 de euro. Acesta a mai adăugat: "De asemenea, mai există un raport de tranzacţii suspecte (RTS) care trebuie întocmit, conform legislaţiei în vigoare. Cu alte cuvinte, dacă operatorul are impresia că cineva mai mult vrea să mişte banii decât să-i joace - în limbaj comun, îl suspectează pe client de spălare de bani -, atunci trebuie să raporteze şi acest lucru.

Noua directivă europeană spune că în cazurile în care cineva joacă sume peste o anumită limită, operatorul trebuie să ceară dovada de provenienţă a banilor. Firma Unibet, fiind cotată la bursă şi fiind o companie multinaţională, aplică directiva europeană în toate ţările unde are licenţă. Ea poate face acest lucru legal, în baza regulamentului de ordine interioară aprobat de ONJN. Unii clienţi s-au conformat, alţii nu au dorit să transmită dovada provenienţei banilor".

Când un client îşi deschide un cont pe un site online sau vine în cazino, el îşi dă acceptul pentru termenii şi condiţiile companiei, a mai spus Sorin Constantinescu, adăugând: "În acest caz, când respectivele persoane încep să ruleze zeci de milioane de lei, primesc o solicitare ca cea transmisă lui Mircea Badea. Potrivit legii, dacă clientul refuză să facă această dovadă, într-un anumit număr de zile firma închide automat respectivul cont fără să returneze banii, care intră într-un cont la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN)".

Ce obligații au operatorii de jocuri

Conform informaţiilor disponibile, proiectul legislativ instituie un mecanism naţional de prevenire şi combatere a spălării banilor şi a finanţării terorismului şi va avea un impact semnificativ asupra activităţii unor entităţi care operează în diverse domenii, inclusiv asupra industriei jocurilor de noroc.

Printre altele, iniţiativa îi obligă pe operatorii de jocuri să transmită Oficiului un raport pentru activitate suspectă, dacă aceştia cunosc, suspectează sau au motive rezonabile să suspecteze că:

a) bunurile/fondurile, indiferent de sumă, provin din săvârşirea de infracţiuni sau au legătură cu finanţarea terorismului;

b) persoana sau împuternicitul/reprezentantul/mandatarul acestuia nu sunt cine pretind a fi;

c) informaţiile deţinute pot fi relevante pentru investigarea unei infracţiuni.

De asemenea, operatorii vor raporta către ONPCSB tranzacţiile în numerar, în lei sau valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, potrivit avocaţilor de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii, citaţi de Hotnews.

Şi actuala lege - 656/2002 - conţine prevederi referitoare la măsurile de cunoaştere a clientelei, dar nu sunt atât de detaliate, noul proiect modificând şi pragurile peste care aplicarea măsurilor de cunoaştere a clientelei devine obligatorie.