Marți, în pasa cu Mihai Gâdea, Badea a vorbit despre lucrurile care l-au revoltat în ultima perioada și a afirmat că acestea l-au consumat nervos foarte mult.

„Sunt șocat de mine însumi. Faptul că nu am făcut atac cerebral este ceva ce nu înțeleg. Trăitul în țara aceasta este ceva ce încă mă copleșește din când în când.

Eu practic nu mă mai uit la televizor, am ajuns useristo-ong-ist, pentru că ba îmi vine să vomit, ba sunt în prag de atac cerebral.

Mă mai uit la emisiunea ta (n.r. – Sinteza zilei, prezentată de Mihai Gâdea), la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu și cam atât.

Nu mai am nici Facebook, pentru că nu mai pot nici cu proștii, am înghițit multă prostie în viața asta.

Mi-e suficientă propria mea prostie, nu mai încape a altora. Stau pe Twitter și pe Instagram ca mijloc de comunicare în masă.

Și îmi trimite cineva pe Twitter o informație – eu, prost, mă apuc să verific și… așa era. Mi s-a suit sângele în cap”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

Unul dintre motivele care l-au consumat nervos pe Mircea Badea este legat de controversele cu privire la internarea asimptomaticilor în actualul context pandemic.

Sunt deja arhicunoscute episoadele în care Badea dezbătea intens cu secretarul de stat în MAI, Raed Arafat această temă, iar recent a venit rândul Gabrielei Firea.

Luni seara, Primarul General al Capitalei a intervenit la Antena 3 în urma unei întrebări formulate de Mircea Badea. Mai jos redăm dialogul purtat de cei doi:

„Firea: Îmi adormeam copiii, m-a chemat soțul și mi-a spus că domnul Mircea Badea dorește să răspund unei întrebări și, dacă se poate, să fie repetată.

Badea: Sigur, cu mare plăcere! Dumneavoastră ați afirmat ceva mai devreme în emisiune.

Că este momentul să ne aliniem și noi, totuși, la niște standarde europene cu privire la simptomatici…

Că și în Europa nu se mai internează cu forța asimptomaticii sau, dacă îi duce undeva, îi duce la niște hoteluri pe lângă niște spitale.

Eu spun că niciodată în Europa nu au fost internați cu forța asimptomaticii și că ei niciodată nu au fost duși la hoteluri pe lângă spitale.

Dacă ne puteți da un exemplu, pentru că acreditarea acestei idei – că și în Europa s-a întâmplat ca în România -, după părerea mea, este falsă.

Firea: În primul rând, vă aduc la cunoștință că eu sunt primarul general al Capitalei și nu sunt ministrul Sănătății, și nici secretarul de stat pentru situații de urgență, și nici președintele Comitetului tehnico-științific.

Decizia pentru România și definiția de caz au fost luate de către entitățile sus numite de mine și nu de persoana primarului general.

Badea: Dar nu despre asta este vorba.

Firea: Lăsați-mă să închei, m-ați întrebat. Bateți la porți deschise. Fix asta susțin și eu de două săptămâni.

Dacă în anterioarele trei luni să spunem că înțelegeam decizia Ministerului Sănătății și a Departamentului pentru situații de Urgență să interneze și…

Badea: Dar de ce o înțelegeați?

Firea: Pentru că este o decizie politică, guvernamentală.

Badea: Eu cred că pot să comentez orice decizie politică.

Firea: Da, și eu pot să comentez, dar decizia o ia, până la urmă, Guvernul.

Badea: Suntem la curent, dar nu despre asta vorbeam.

Firea: Deci, eu spun exact ca dumneavoastră! Asta susțin și eu! Nicăieri nu s-au internat asimptomaticii, doar în România.

Și că este momentul, și la noi în țară, dacă tot se dorește să fie internați asimptomaticii, măcar să ne asumăm acest lucru, dar nu este normal…

Badea: Cum adică se dorește?!

Firea: Este decizie în vigoare a Ministerului Sănătății și a fost ordonanță militară în care s-a definit.

Badea: Da, sunt la curent. Dar nu a spus nimeni asta.

Firea: Eu am spus, în această seară, și vă rog să nu-mi răstălmăciți cuvintele…

Badea: Haideți să dăm banda înapoi.

Firea: Am spus așa: persoanele care nu au simptome și Ministerul nu-și anulează ordinul de a le interna…

Dacă tot le ține cu forța în Spitalul Colentina, în ideea că sunt multe persoane internate, dar o treime asimptomatice în toate spitalele, măcar să se găsească o situație alternativă…

Cu o soluție care a fost vehiculată cu acele unități hoteliere de lângă spitalele de boli infecțioase.

Badea: V-am înțeles punctul de vedere. E bine că ați nuanțat.”

sursa: antena3.ro