„Multă lume se întreabă de ce nu o susține nimeni pe Kovesi. Eu nu am înțeles ce înseamnă să o susținem. Adică ce să fac exact? Nu am înțeles cum să fac. Pe mine nu mă reprezintă Codruța. De aceea nu are sens chestiunea cu ”reprezentantul nostru, Kovesi”.

Măcar la Eurovision, publicul are șansa să voteze. Apoi vine un juriu de șmecheri și zice: ia uite ce a votat publicul! Ha-ha. Rămâne cum vrem noi. Și la Eurovision este un fel de stat paralel. Au venit niște băieți care au zis: ne doare undeva cum a votat lumea. Rămâne cum am stabilit noi. Dar măcar a votat lumea. Nu s-a ținut cont, dar măcar s-a votat. La Kovesi e altceva. Nu m-a întrebat nimeni dacă vreau ca Laura Codruța Kovesi să fie la Parchetul European”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

Badea a mai spus că singurul lucru pe care îl poate face pentru a a demonstra susținerea lui Kovesi este să îi aclame numele.

Reamintim că Laura Codruţa Kovesi va fi audiată marţi, 26 februarie, în comisia LIBE din Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef european.

În urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul, obținând 50 de voturi , fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter, care au oținut câte 29 de voturi.

Preşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, a transmis membrilor forului detalii despre audierea candidaţilor la şefia Parchetului European. Astfel, fiecare candidat va fi audiat 75 de minute, iar două tremi din timpul alocat va fi pentru întrebări şi răspunsuri.