Evenimentul Zilei > Politica > Mircea Badea a dezvăluit relația pe care o are cu Klaus Iohannis: ”Sunt foarte încântat de asta”
Mircea Badea a dezvăluit relația pe care o are cu Klaus Iohannis: ”Sunt foarte încântat de asta”

Mircea Badea a dezvăluit relația pe care o are cu Klaus Iohannis: ”Sunt foarte încântat de asta”

Vedeta Antena 3, Mircea Badea, i-a ironizat pe președintele Klaus Iohannis și pe liderii PNL care au ajuns să conducă țara, deși au aproximativ 20% în sondajele de opinie.

În stilul său caracteristic, Mircea Badea, a ironizat PNL care se află la guvernare, deși nu reprezintă decât 20% din populație, conform sondajelor.

„Eu susțin Partidul Național Liberal, nici n-am cum altfel că sunt urmașii lui Brătianu. Mi se pare absolut fabulos cum un partiduleț de 20% în sondaj și-a subordonat o țară întreagă. Asta e foarte tare, e foarte instructiv și mulțumesc Partidului Național Liberal că mă instruiește”, a afirmat Mircea Badea, în platoul emisiunii Sinteza Zilei.

El a făcut glume pe seama președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că a predate „cele mai importante lecții despre români”.

„Eu am învățat foarte multe. Eu sunt foarte prost. Sunt cel mai prost om pe care îl cunosc, în măsura în care mă pot autocunoaște, și vreau chiar să mulțumesc președintelui Klaus Werner Iohannis care mi-a  predat cele mai importante lecții despre români. Aveam cu totul alte percepții, greșite, și dânsul, pas cu pas, m-a ghidat pe drumul iluminării intelectuale și acum pot să spun că mi se ia ca o beznă de pe ochi, cum ar fi spus Marin Sorescu, și încep să deslușesc încheieturile lucrurilor și ale românismului. Sunt foarte încântat de asta!”, a mai spus Mircea Badea.

PNL este în cădere liberă în sondaje

Conform ultimului sondaj de opinie realizat de CURS, PNL a căzut sub 20% în preferințele electoratului român. După scandalurile din ultima perioadă, legat de condamnarea lui Florin Cîțu din Statele Unite și criza politică, liberalii au căzut la 19%. Căderea este de șase procente, raportat la rezultatul alegerilor parlamentare de la finalul anului trecut.

Pe de altă parte, PSD, principalul partid din opoziție s-a distanțat la 36%, iar Partidul AUR suflă în ceafa liberalilor, la o distanță de cinci procente. USR PLUS se clasează abia pe locul 4, având o susținere de doar 11%. Sondajul a fost realizat pe un număr de 861 de respondenți, votanți în vârstă de minimum 18 ani și are o marjă de eroare, la nivelul întregului eșantion, de +/-3,3% la un nivel de încredere de 95%.

De atlfel, PSD se menține pe primul loc, în creștere, în toate cercetările sociologice, încă dinainte de alegerile parlametare de anul trecut. PSD a obținut cele mai multe voturi, la alegerile parlamentare de la finalul anului trecut, câștigând scrutinul cu aproape 29%.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: