În ediţia de joi a emisiunii „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, Badea a scos în prim-plan reacţiile întâlnite de soţia sa, Carmen Brumă, în momentul în care a ieşit la cumpărături.

„La 8:00 fără zece era în parcare. În uşa supermarketului, 30 de cetăţeni sudaţi unii de alţii. Nu ştiu, să nu plece de acolo, să nu îl rateze când se deschide.

Erau sudaţi! Colega de apartament stă în maşină, nu se dă jos. Se deschid uşile la ora 8.00. Se duc ăia 30. Intră acolo şi, până una, până alta, mai e o situaţie în care se îmbulzeau ăia 30. Şi începe să îi certe.

Zice «băi, nene, doi metri înseamnă doi metri». Erau şi din ăştia de-ai locului, angajaţii supermarketului, care nu aveau nicio străbatere nici ăia.

A mai zis unul care intrase după şi păstra distanţa, cu mască, cu mănuşi – ăia nu aveau nici mască, nici mănuşi: «Băi, nene, voi nu ştiţi totuşi de treaba asta? Hai, mai răsfiraţi, că e ditamai magazinul…»

Şi încep ăia să dea prin staţie la supermarket, văzând că se iscă o revoltă: «Vă rugăm să respectaţi regula celor doi metri.»

La un moment dat, vede că a băgat clor. A văzut că o doamnă de la supermarket aranja clorul pe raft. Şi îi zice: «Auziţi, îmi daţi şi mie voie să iau câte bidoane am voie?».

Şi îi zice: «Păi luaţi.» «Păi daţi-vă la o parte ca să iau.» La casă, pune produsele pe bandă şi aia de la casă îi zice: «Haideţi, doamnă, veniţi încoace!» Îi zice: «Doamnă, dvs. ştiţi să număraţi doi metri?» Şi zice: «A da, da, aveţi dreptate.»

Cauza e pierdută, după părerea mea. Nu ai ce să faci cu ăştia care se sudează în uşa magazinului şi bot în bot. Nu ai ce să le explici, nu înţeleg.

Singurul lucru pe care poţi să îl faci este să te păzeşti cât poţi. Nu ai ce să faci!», a subliniat Badea.