Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Miracolul din Coreea de Sud. Cum stăpânește virusul, fără să închidă orașe întregi
Miracolul din Coreea de Sud. Cum stăpânește virusul, fără să închidă orașe întregi

Miracolul din Coreea de Sud. Cum stăpânește virusul, fără să închidă orașe întregi

Revista Science din Statele Unite ale Americii analizează cazul Coreei de Sud, semnal de speranță și un exemplu demn de urmat. Având o populație de 50 de milioane de locuitori, prin măsuri atipice și-a încetinit semnificativ epidemia de coronavirus.

Experiența din Coreea de Sud demonstrează că “o capacitate de diagnosticare pe scară largă este soluția-cheie pentru controlul unei epidemii“, a declarat Raina MacIntyre, profesor specialist în prevenirea bolilor infecțioase de la Universitatea New South Wales din Sydney.

“O mare influență asupra menținerii sub control a unei epidemii o are și depistarea sursei de infecție, astfel încât cazul să poată fi izolat“, mai spune dna MacIntyre.

Și totuși, nu este clar dacă succesul va fi de durată. Numărul cazurilor noi e în scădere din cauza eforturilor herculeene prin care un focar de peste 5000 de cazuri – 60% din totalul cazurilor la nivelul întregii țări – semnalat la Biserica Shincheonji a lui Isus, o mega-biserică mesianică secretă – a început să scadă.

Dar din cauza acestor eforturi, “am cam neglijat alte regiuni din Coreea“, afirmă Oh Myoung-don, specialist în boli infecțioase de la Universitatea Națională din Seul.

Acum apar noi focare. Începând de săptămâna trecută, autoritățile au raportat alte 129 de infecții, în majoritate descoperite printr-un call center din Seul. Acesta ar putea fi începutul unei epidemii, atât în Seul, cât și provincia Gyeonggi din apropiere. Regiunea are o populație de 23 milioane de locuitori.

 Sunt necesare mai multe date

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Invitatii EVZ, Opinii
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: