Evenimentul Zilei > Actualitate > Minune la Mamaia ! Muzica simfonică apreciată de mii de turiști
Minune la Mamaia ! Muzica simfonică apreciată de mii de turiști

Minune la Mamaia ! Muzica simfonică apreciată de mii de turiști

Festivalul verii 2016-“Carusel Cooltural” a transformat Mamaia, în acest sezon estival, în centrul cultural al litoralului datorită invitaților aleși pe sprânceană, cei mai apreciați și respectați artiști ai României. Spectacole de teatru, concerte de jazz, rock, folk, muzică simfonică.

Mii de turiști și constănțeni s-au adunat,  seara trecută,  în Piațeta Cazino din Mamaia. Zona unde în anii trecuți “bubuiau” manele, melodii grecești, orientale sau defilau care  alegorice pestrițe cu cadâne despuiate conduse de sultani sau faraoni a devenit istorie. Pe scenă urcă acum Ion Caramitru, Horațiu Mălăiele, Adrian Naidin, Dan Puric, Maia Morgenstern,  Vama, Ștefan Bănică Junior, Florin Chilian, Corneliu Stroe și trupa lui de jazz. Alt aer. Și au un succes nebun, iar turiștii, care nu se așteptau să-și vadă în vacanță, și gratis, artiștii preferați  aplaudă încântați și nu mai pleacă până la  ora 23,00 când spectacolele se încheie.

Aseară a fost “Ocolul pământului în 80 de minute”, prezentat  de Orchestra simfonică și Baletul Festivalului Verii. Organizatorii, Asociația culturală “Mișcarea teatrală pentru educația tineretului”, s-au  temut că  muzica simfonică nu va prinde la publicul în pantaloni scurți și șlapi. S-au înșelat, mii de spectatori i-au ascultat pe cei mai buni 65 de artiști instrumentiști din România interpretând piese simfonice cunoscute, sub bagheta dirijorului Cristian Florea și apoi a lui Radu Ciorei.  Artiștii nu au fost greu de convins să vină la Mamaia. “I-am sunat, am vorbit la fiecare filarmonică și incet, încet s-a făcut orchestra, 52 de oameni plus și cei din Constanța. Au fost foarte încântați de idee. De a avea un concert simfonic, în premieră, la Mamaia in timpul sezonului estival”, explică Valentin Ispas, din rândul organizatorilor.

S-a terminat prea repede spectacolul simfonic, își arată “nemulțumirea”, turiștii care au umplut Piațeta Cazino din Mamaia. O familie cu trei copii nu se mai dă plecată. “Chiar nu mă așteptam să aud aici  Brahms, Enescu, Manuel de Falla, Șostakovici, Strauss. Astor Piazzolla. E o surpriză plăcută, auzisem altceva despre Mamaia”, comentează tatăl, încântat. Iar reacția unui dintre copii , “de ce s-a terminat?”, naște hohote de râs. “Mi-a plăcut interpretarea, mi-a plăcut faptul că într-o stațiune ca Mamaia nu ne-am uitat tradițiile cultura și oamenii de valoare din țara asta”, spune și Sorin Dănăilă din Galați, aplaudând frenetic și strigând, în gura mare, “Bravooo !!!”

„Festivalul Verii 2016– Carusel Cooltural” este un eveniment susţinut de Primăria Constanţa. Din 15 iulie, se desfășoară în fiecare week-end, uneori chiar și joi, dar și luni, 15 august, de Sfânta Maria, până în data de 4 septembrie. Spectacolele  încep la ora 20,00 și se termină la ora 23,00.  În această seară, pe scenă urcă Dan Puric cu spectacolul Fluturi și oameni și apoi Florin Chilian. Mâine seară, din nou Dan Puric, cu “Drumul mătăsii” urmat de concertul oferit de Corneliu Stroe și jazzbandul său. Publicul va urmări un adevărat regal  de jazz, plecând de la piese tradiţionale româneşti reinterpretate, dar şi piese clasice.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.