Evenimentul Zilei > Social > MINȚILE BOLNAVE ale cercetătorilor din RUSIA. Este cel mai MACABRU EXPERIMENT pe care l-a văzut OMENIREA
MINȚILE BOLNAVE ale cercetătorilor din RUSIA. Este cel mai MACABRU EXPERIMENT pe care l-a văzut OMENIREA

MINȚILE BOLNAVE ale cercetătorilor din RUSIA. Este cel mai MACABRU EXPERIMENT pe care l-a văzut OMENIREA

Este cel mai macabru experiment din lume. A fost pus la cale de cercetătorii din Rusia și a implicat gazarea mai multor deținuți. Ce s-a întâmplat în spatele gratiilor va rămâne în istoria omenirii.

Oamenii de știință din Rusia au făcut un experiment pe cinci oameni. Ei au încercat să nu permită somnul unui număr de cinci subiecți umani pentru 30 de zile. La sfârșitul anilor 1940 cinci oameni erau considerați dușmani ai statului de către guvernul rus și au fost aleși pentru a lua parte într-un experiment care implica deprivarea de somn, scrie Antena3.

Scopul era folosirea unor doze mici de gaz experimental care ar fi trebuit să elimine nevoia de somn la oameni.

Pentru primele trei zile totul a mers conform așteptărilor, prizonierii au promis că vor coopera și vor încerca să nu doarmă în cele 30 de zile, li se promisese că dacă fac asta vor fi eliberați. Toate acțiunile și discuțiile lor erau monitorizate, cercetătorii au observat că prizonierii începeau să discute despre traumele lor din copilărie iar după patru zile conversațiile lor au devenit și mai întunecate.

În cea de-a cincea zi prizonierii au devenit paranoici și au început să se plângă de deciziile care i-au adus în acel loc și în loc să vorbească între ei au început să șoptească în microfoane. Credeau că pot să câștige încrederea celor din afară dacă își trădau colegii de celulă.

În a zecea zi au început urletele. Pentru patru ore un prizonier a alergat înainte și înapoi prin încăpere urlând foarte tare, după ce vocea i-a scăzut a început să chițăie, doctorii au presupus că acest fapt se datora ruperii corzilor lui vocale.
În curând cercetătorii s-au îngrijorat fiindcă nu mai auzeau nimic din camera prizonierilor. În ziua a 14-a ei au făcut ceva neplanificat: au folosit interfonul pentru a căpăta un răspuns de la prizonieri, le-au explicat că dacă nu vor coopera prizonierii nu vor mai fi eliberați. O voce calmă le-a răspuns ,,Nu mai vrem să fim eliberați”.

În cea de-a cinsprezecea zi cercetătorii au oprit gazul din cameră și l-au înlocuit cu aer curat. Atunci, prizonierii au început să implore să li se dea iar gaz. Au sosit soldații care au încercat să mute prizonierii dar au descoperit că numai patru dintre ei mai trăiau iar mâncarea nu mai fusese atinsă de cinci zile. Bucăți de carne lipseau din cadavrul colegului lor de celulă.

În curând soldații și cercetătorii au început să tragă înspre prizonieri, doar unul dintre cei cinci au rămas în viață. Întrebat ce este el, a răspuns zâmbind: ,,Suntem tu”, cercetătorul l-a împușcat în inimă iar ultimele cuvinte ale prizonierului au fost ,,Atât…de…aproape…de…libertate“.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: