Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Tătaru s-a băgat în gura balaurului Buzatu. Se anunță lupte grele la Vaslui
Ministrul Tătaru s-a băgat în gura balaurului Buzatu. Se anunță lupte grele la Vaslui

Ministrul Tătaru s-a băgat în gura balaurului Buzatu. Se anunță lupte grele la Vaslui

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru va candida la Camera Deputaților, din partea PNL, în județul Vaslui, fieful baronului PSD Dumitru Buzatu.

Ministrul Sănătăţii ocupă prima poziţie pe lista candidaţilor PNL la Camera Deputaţilor, în județul Vaslui.  Pentru Senat, lista este deschisă de Iulian Bâca, reprezentant al organizaţiei PNL Bârlad şi consilier personal al primarului Dumitru Boroş.

Conducerea organizației PNL Vaslui, reunită într-o ședință de Birou Politic Județean, a aprobat lista de candidați ai partidului pentru viitoarele alegeri parlamentare programate la finalul acestui an, pe 6 decembrie.

„Desemnarea candidaţilor s-a făcut potrivit unui algoritm simplu care a ţinut de rezultatele obţinute de fiecare organizaţie la alegerile locale. Ne vom mobiliza şi sperăm să obţinem rezultate bune la alegerile generale”, a declarat preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, actualul ministru al Sănătății.

La Camera Deputaţilor, poziţia a doua pe listă este deţinută de Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi candidat al PNL la Primăria Vaslui. Următorii pe listă sunt Radu Bobârnat, reprezentant al organizaţiei PNL Huşi, Daniel Onofrei, de la PNL Bârlad, Carmen Bularda, reprezentantă a organizaţiei de femei, Andrei Năforniţă, care reprezintă organizaţia liberală de tineret şi Cătălina Popa, reprezentant al pensionarilor.

La Senat, pe locul al doilea, după Iulian Bâca, a fost înscrisă Mihaela Nacu, de la PNL Huşi, iar pe cea de-a treia poziţie, fostul consilier judeţean Gelu Veziteu, reprezentant al organizaţiei municipale Vaslui a PNL.

Alegerile parlamentare din acest an au fost programate pentru data de 6 decembrie. Conform calendarului electoral, ziua de 22 octombrie este termen limită până la care se pot depune listele de candidați și candidaturile independente pentru circumscripţiile electorale de pe teritoriul României.

Pe 2 noiembrie, candiddaturile vor fi declarate definitive pentru toate circumscripțiile electorale din țară, iar pe 4 noiembrie va fi stabilită candidaților pe buletinele de vot.

În data de 6 noiembrie se va da startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, iar pe 5 noiembrie la ora 7.00 se va încheia.

Pe 6 decembrie, începând cu ora 7.00 va începe procesul de votare, urmând ca acesta să se încheie la ora 21.00.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: