Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Muncii va ajuta victimele incendiului de la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa. Ce sumă urmează să le ofere
Ministrul Muncii  va ajuta victimele incendiului de la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa. Ce sumă urmează să le ofere

Ministrul Muncii va ajuta victimele incendiului de la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa. Ce sumă urmează să le ofere

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat luni seară aprobarea unei Hotărâri de Guvern prin care va ajuta victimelele incendiului de la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa. Peste 5.000 de lei vor ajunge la victimele catastrofei .

„Am adoptat o Hotărâre de Guvern prin care sprijinim victimele incendiului de la Spitalul de boli infecţioase de la Constanţa.(…) 5.000 de lei este plafonul pe care l-am acordat de fiecare dată”, a spus Țurcan, la finalul şedinţei de Guvern.

Ea a mai anunțat că a mai fost adoptată tot în şedinţa de luni o Hotărâre de Guvern care prevede aplicarea Legii 56/2000 şi anume sprijinul pentru familia persoanelor care au exercitat activităţi medicale în combaterea răspândirii epidemiei Covid.

Sare în ajutorul familiei

„Şi această Hotîrâre de Guvern acoperă pe de o parte sursa de finanţare în aplicarea Legii 56/2000 şi de asemenea reglementează ajutorul de deces, sprijinul pentru părinţi sau ajutorul pentru familie”, a subliniat ministrul Muncii pentru Agerpress.

Rudele pacienților au ajuns la capătul puterilor

Tragedia de la Constanța i-a adus în pragul disperării pe cei care aveau părinți, frați și copii internați la Spitalul de Boli Infecțioase. Familiile erau nerăbdătoare scape de virus și se întoarcă acasă, dar a apărut neprevăzutul incendiu.

„E adevărat că era în stare gravă, dar de ce să moară arsă? Într-o moarte așa de urâtă și cruntă?”, spune fiica unei pacientei pentru PRO TV.

Cadrele medicale nu se așteptau la această tragedie, ba chiar au fost speriate pentru viața lor și a pacienților care mai aveau zile de trăit.

„Soția lucrează aici! E asistentă și e speriată, vă dați seama”, a declarat soțul unui cadru medical.

„Îmi pare rău, nu pot să comentez, n-am voie, foarte greu…”, mărturisește o asistentă.

Inspectorul şef al ISU Dobrogea, Mihail-Cristian, a explicat că a fost o desfășurare de forțe, pompierii au intervenit la 7 minute după apel. În ceea ce privește avizele acordate, oficialul ISU spune că au fost semnalate nereguli încă din luna februarie, dacă acestea erau luate în considerare, șansele tragediei erau minime.