Acesta din urmă se prezentase ca specialist anticorupţie din partea OECD, criticând, în cadrul unui interviu, deciziile CCR în domenii care vizează lupta anticorupţie din România.

"Astazi voi publica raspunsul primit de la OECD! Se va vedea cine denatureaza adevarul !", a scris azi dimineaţă pe pagina sa Facebook ministrul Tudorel Toader.

Purtând o corespondenţă cu OECD, încă de la mijlocul lunii iunie, ministrul Justiţiei a aflat despre Drago Kos că nu este specialist anticorupţie, cum a fost vehiculată informaţia în spaţiul public, ci şef al unei direcţii de tranzacţii internaţionale.

„M-am adresat în scris, prin urmare am întrebat dacă s-a exprimat în numele personal sau al OECD.

Aţi văzut răspunsul: domnul Kos nu este, cum se spune în aşa zisul interviu şeful organizaţiei anticorupţie, este şeful la o direcţie de tranzacţii internaţionale.

Nu prea are legătură anticorupţia cu tranzacţiile internaţionale. Domnul Kos nu a vorbit în numele Organizaţiei, iar pe bună dreptate, OECD nu poate să îşi exprime opinia cu privire la modul în care presa din România a preluat şi a reflectat un interviu dat – dacă a fost dat cu adevărat – în nume personal.

A rulat câteva zile această informaţie prin care acest domn Kos a făcut referiri foarte critice la adresa Curţii Constituţionale şi la adresa mea, ca ministru al Justiţiei.

Am vrut să cunosc adevărul: dacă este opinia OECD sau a unui domn care înţeleg că a jucat fotbal, a arbitrat şi acum dă lecţii de morală în ceea ce priveşte anticorupţia”, spune luna trecută ministrul Toader în cadrul unei emisiuni de la Antena3.

Ministrul Justiţiei anuţase îndă de luna trecută că se va adresa OECD pentru a afla dacă Drago Kos a făcut afirmaţii cu privire la Justiţia din România în numele organizaţiei din care face parte sau în nume personal.

"Ameninţări de la OECD, sau manipulări interne? Luni dimineaţă, mă voi adresa OECD pentru a comunica în mod oficial dacă afirmaţiile dlui Drago Kos au fost făcute în nume propriu sau în numele OECD, aşa cum acreditează titlul materialului întocmit de Ziare.com.

Într-un articol publicat în data de 1 iunie, se afirmă faptul că în numele OECD, dl Drago Kos a făcut o serie de afirmaţii, de o mare gravitate, la adresa instanţei de contencios constituţional române.

Totodată, aceeaşi publicatie, citează, atribuind aceleiaşi surse, de asemenea în numele OECD, afirmaţiile potrivit cărora ”Ministrul vostru al Justiţiei va învaţa curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare.”, scrisese luna trecută Tudorel Toader pe Facebook.

 

Te-ar putea interesa și: