Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Justiției, atac direct la Florin Cîțu. Pe cine dă vina pentru demiterea sa
Ministrul Justiției, atac direct la Florin Cîțu. Pe cine dă vina pentru demiterea sa

Ministrul Justiției, atac direct la Florin Cîțu. Pe cine dă vina pentru demiterea sa

Ministrul demis al Justiției, Stelian Ion, a reacționat pe Facebook după anunțul premierului Florin Cîțu. El a acuzat interese ascunse în numirea procurorilor de rang înalt, procedură care este în curs de derulare.

Stelian Ion a comentat decizia premierului Florin Cîțu de a-l înlătura de la conducerea Ministerului Justiției. Într-o postare pe Facebook, el l-a acuzat pe Florin Cîțu că nu are respect pentru lege și pentru Constituție. Mai mult, Stelian Ion a făcut referire la antecedentele penale ale actualului premier, de acum 20 de ani.

„Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare. În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Ministrul Justiției l-a acuzat pe Florin Cîțu de șantaj și iresponsabilitate, arătând că acesta i-a cerut să dea un aviz la minut, pe un proiect având o miză uriașă – PNDL 3.

„Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului”, a mai spus Stelian Ion.

Stelian Ion acuză interese oculte în numirea procurorilor

Potrivit spuselor sale, în spatele demisiei sale ar sta și interese legate de numirea procurorilor cu rang înalt, procedură aflată în curs de desfășurare.

„Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută”, a mai spus Stelian Ion.

Declarația momentului. Florin Cîțu va propune vaccinarea sau testarea tuturor bugetarilor
Florin Citu

Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion de la Justiție

Premierul Florin Cîțu l-a demis din funcție pe ministrul Justiției, Stelian Ion. El i-a reproșat că nu a reușit să-și ducă la capăt obiectivele, printre care se numără și desființarea SIIJ. Declarațiile prim-ministrului vin în contextul în care USR-PLUS nu a dorit să aprobe, miercuri, proiectul de investiții Anghel Saligny.

„Am înaintat cererea de revocare din funcție a lui Stelian Ion. Nu voi accepta miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care, din fericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit obiectivele. De exemplu, desființarea SIIJ, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze”, a declarat Florin Cîțu.

În locul lui Stelian Ion, premierul l-a numit ministru interimar la Justiție pe Lucian Bode, actualul ministru al Afacerilor Interne.