Evenimentul Zilei > International > Clasa muncitoare protestează, politicienii dansează sau schiază. În timp ce Parisul era sub asediu, ministrul de Interne dansa în club. Foto în articol
Clasa muncitoare protestează, politicienii dansează sau schiază. În timp ce Parisul era sub asediu, ministrul de Interne  dansa în club. Foto în articol

Clasa muncitoare protestează, politicienii dansează sau schiază. În timp ce Parisul era sub asediu, ministrul de Interne dansa în club. Foto în articol

Ministrul a fost surprins de paparazzi de la Closer în timp ce-şi petrecea noaptea în discotrecă cu o necunoscută. Christophe Castanaer este acel ministrul dur al Franţei care condamnă protestele Vestelor Galbene şi care se află în prima linie printre cei care apără forţele de ordine.

Dar ministrul de Interne nu e doar acela care acuză manifestanţii de a fi ''asasini'' şi ''huligani''. Mai există şi o altă realitate, total diferită de imaginea aceea de fermitate pe care titularul de la Interne a dorit s-o prezinte lumii întregi. Şi chiar puţin surprinzător Castaner a dat de belea din pricina unor paparazzi de la Closer, care-l vor demasca publicându-i fotografia pe prima pagină în această săptămână.

Tabloidul, faimos pentru a fi imortalizat pe ex preşedintele Francois Hollande pe scuter cu amanta, a publicat fotografia ministrului francez în timp ce se afla în club pentru a petrece ''o noapte nebună''. Aceasta se întâmpa sâmbătă, în timp ce Parisul trăia momente de mare tensiune din pricina celui de al 147-lea act de protest al Vestelor Galbene.

Fotografiile arată un Castaner dezlănţuit, lipit de aceea care pentru revista franceză este o ex colaboratoare. Ministrul pare a fi fără escortă. Un fapt pe care Edouard Philippe (primul ministru) l-a numit o ''chestiune privată'', ceea ce nu sună prea bine într-o perioadă de tensiuni sociale la Paris şi în împrejurimi.

Astfel, în timp ce Franţa e paralizată şi Parisul arde, nu numai Emanuel Macron a fost să schieze, dar, mereu sâmbăta şi mereu în timpul protestelor şi  ministrul de Interne s-a desfătat bând şi dansând până la două din noapte. Punând în pericol propria siguranţă, dar, mai ales, credibilitatea guvernului.

Castaner, 53 de ani, a lăsat de înţeles că se desparte de soţie, care a rămas să trăiască la Forcalquier, în sudul Franţei, unde el este încă primar. Biografia sa rămâne îndeajuns de atipică faţă de aceea a tehnocraţilor de familie bună şi ultra şcoliţi care se află în guvern. N-a absolvit şcoli mari, ba chiar a avut o perioadă în care nu reuşea să-şi ia Bacalaureatul. Şi, mai presus de toate, a avut o tinereţe foarte agitată, frecventând cercuri rău famate din Marsilia şi făcând o bună perioadă pe jucătorul de poker, notează dagospia.

 

christophe castaner are un timp bun la disco 11christophe castaner are un timp bun la discoteca 13christophe castaner se bucură de ea la disco 12MACRON CASTANER