Evenimentul Zilei > Economie > Ministrul Finanţelor solicită SUA eliminarea vizelor “măcar” pentru oamenii de afaceri din România
Ministrul Finanţelor solicită SUA eliminarea vizelor “măcar” pentru oamenii de afaceri din România

Ministrul Finanţelor solicită SUA eliminarea vizelor “măcar” pentru oamenii de afaceri din România

Ministrul Finanţelor a solicitat ambasadorului SUA la Bucureşti ca „măcar” pentru oamenii de afaceri români vizele pentru Amirica să fie eliminate.

Mesajul lui Eugen Teodorovici are la bază ideea ca oamenii de afaceri din România să beneficieze de un mediu concurenţial adecvat, în conformitate cu omologii lor din Uniunea Europeană.

 „Aş avea o rugăminte către domnul ambasador, cred că un lucru ar fi foarte bun pentru mediul nostru de afaceri, din România şi implicit pentru întreaga noastră populaţie, dacă s-ar propune pentru oamenii de afaceri ridicarea vizelor pentru români. Măcar atâta. Eu zic că e o mică parte”, a declarat ministrul român al Finanţelor, conform Mediafax.

Oficialul de la Bucureşti arată că vizele reprezintă un obstacol pentru mediul de afaceri din România, în relaţia cu partenerii lor de peste Ocean.

„Pentru zona turistică înţeleg, sunt alte piedici. Dar măcar pentru oamenii de afaceri din România, care ar trebui să aibă cel puţin acelaşi mediu concurenţial alături de ceilalţi parteneri din Uniunea Europeană, pentru că sunt mulţi alţii din Uniunea Europeană care nu au un astfel de impediment.

Când vor să facă un business cu un partener din Statele Unite au o anumită problemă pentru că timpul în care se pot apuca de treabă este cam lung.

În schimb ceilalţi vecini cu noi o fac foarte repede şi de multe ori, poate ne şi suflă afacerile.

Eu cred că este o piedică, măcar ca imagine şi tot reprezintă o piedică. Poate se pot face lucrurile altfel măcar pe acest segment în ceea ce înseamnă mediul de afaceri”, sunt argumentele lui Teodorovici în faţa ambasadorului american la Bucureşti, Hans Klemm.

 

 

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: