Ministrul Energiei: „Nu cred că am făcut ceva împotriva intereselor României”

Ministrul Energiei: „Nu cred că am făcut ceva împotriva intereselor României”

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat luni în plenul Camerei Deputaților că nu este vinovat de blocarea investițiilor în domeniul energiei. Acesta a mai spus că nu înțelege de ce este acuzat că țara noastră ia gaze de la ruși, în condițiile în care și „până acum am luat gaze de la ruşi”.

„Îmi pare bine că energia este aşa un subiect important în care dezbatem nişte lucruri, după părerea mea, prezentate mai ciudat. Nu vreau să comentez cum au apărut normele, când au apărut, de ce au apărut... Vreau că comentez partea cu propaganda rusă. 

Îmi pare tare rău că o colegă mă acuză pe mine şi spune că am preluat injurii. Nu cred că am înjurat vreodată pe cineva în Parlament. Că am folosit elemente de propagandă rusă, nu cred că s-a întâmplat şi nu cred că există vreun document care să susțină acest lucru. Nu cred că am făcut ceva împotriva intereselor României. 

N-am militat suficient de mult, poate dumneavoastră credeţi că scaunul de ministru este foarte comod. Vă invit să vă așezați pe el, haideţi să vedeţi cum e. N-am blocat niciun fel de investiții. Investițiile în Marea Neagră s-au deblocat şi o să se deblocheze în continuare. Tot timpul ne plângem că producţia internă nu e suficientă şi dovedim că nu e suficientă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până acum am luat gaze de la ruşi, acum sunt acuzat că luăm gaze de la ruşi, şi nu înţeleg chestia asta... România n-are suficiente gaze pentru asigurarea producţiei interne la nivelul de astăzi, cu 30% din populaţie neracordată la gaze, cu combinatele petrochimice oprite, cu câteva centrale pe gaze şi mai multe pe cărbune", a declarat ministrul de resort, la dezbaterile pe moțiunea simplă "SOS sectorul energetic - PSD şi ALDE duc România în beznă" a transmis ministrul Energiei Anton Anton, conform jurnalul.antena3.ro.

Luni, deputații au dezbătut în plenul Camerei Deputaților, moțiunea cu titlul „SOS sectorul energetic - PSD şi ALDE duc România în beznă”, demers aparținând PNL. 

Moțiunea este semnată de 68 de parlamentari liberali, care se declară îngrijorați de creșterea prețului la energie electrică şi gaze, de faptul că nu există o strategie energetică națională aprobată până acum, de faptul că securitatea energetică a României „este pusă în pericol”, că nu este încurajat consumul de gaze naturale, potrivit liberalului Virgil Popescu. 

Votul final pe textul moțiunii împotriva ministrului Energiei ar urma să fie dat marţi, 16 aprilie.