Ministrul Economiei, Virgil Popescu, pus la treabă de Patronatele din Turism

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, pus la treabă de Patronatele din Turism

Federația Patronatelor din Turismul Românesc solicită organizarea unei dezbateri publice privind organizarea și funcționarea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Având în vedere că din guvernul liberal a dispărut Ministerul Turismului, aceeași Federație a solicitat guvermului, în urmă cu trei zile, înființarea Autorității Naționale pentru Turism (ANT).

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), singura federație reprezentativă la nivel de sector de activitate, având în componență angajatori care asigură venituri salariale pentru aproape 75.000 de persoane, reprezentând 37% din forța de muncă angajată în turism, “solicită organizarea unei întâlniri cu domnul Virgil Daniel Popescu, Ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri pentru dezbaterea publică a proiectului de Hotărâre a Guvernului privind organizarea și funcționarea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri”. Conform legii, organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de lege este obligatorie dacă acest lucru a fost cerut în scris de către o asociație legal constituită. “Reprezentanții Federației așteaptă cu interes răspunsul Ministrului pentru a putea dezbate într-un cadru legal acest subiect de maximă importanță pentru turismul românesc”,  spune primvicepreședintele FPTR, Dragoș Răducan.

Solicitarea FPTR către Ministerul Mediului vine după doar trei zile de la o altă petiție prin care  patronatele din turism cer Guvernului să înființeze Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), care să fie condusă de un președinte cu rang de Secretar de Stat. “După ce     Ministerul Turismului a fost desființat, iar acest domeniu important al economiei este reprezentat ca un departament oarecare în cadrul Ministerului Economiei, patronatele din turism cer aprobarea înființării Autorității Naționale pentru Turism condusă de un Președinte cu rang de Secretar de Stat. Această măsură va duce la dezvoltarea sectorului în viitor, va asigura continuarea și coerența măsurilor reglementate, pentru finalizarea actelor normative aflate în dezbatere publică și dezvoltarea acestor măsuri care s-au dovedit foarte importante pentru economia națională”, au invocat patronatele hoteliere din România.

Ne puteți urmări și pe Google News