Ministrul ECONOMIEI Dănuţ Andruşcă: AURUL românesc, PROTEJAT prin LEGE. LOVITURĂ DURĂ pentru EVAZIUNEA FISCALĂ
Editura Evenimentul si Capital

Ministrul ECONOMIEI Dănuţ Andruşcă: AURUL românesc, PROTEJAT prin LEGE. LOVITURĂ DURĂ pentru EVAZIUNEA FISCALĂ

18-03/danut-andrusca-2-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 1610 Vizualizari

Ministrul Economiei Dănuț Andrușcă a anunţat că aurul comercializat în România va fi protejat prin lege, o măsură dură de combatere a evaziunii fiscale. Se va aplica marca statului pe toate obiectele din metale prețioase şi se asigură, astfel, protejarea consumatorilor români. Măsura anunţată de oficialul român va devine obligatorie după ce, în cadrul ședinței de Guvern de joi, 1 martie 2018, a fost adoptată o Ordonanța de Urgență (OUG), în acest sens. În mod concret, toate obiectele din metal prețios - aur, argint etc. - vor avea aplicată marca oficială a statului de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

O măsură dură împotriva evaziunii fiscale a fost anunţată de către ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă. Oficialul Guvernului României a transmis că, după ce Executivul a adoptat OUG pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.190/2000 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase în România, a fost întărit semnificativ cadrul legal referitor protecția consumatorilor și combaterea evaziunii fiscale prin aplicarea obligatorie a mărcii statului pe toate obiectele din metal prețios care vor fi comercializate în România. Actul normativ conține și măsuri de reducere a birocrației. Urmează să fie eliminate taxe pe care agenții economici trebuiau să le plătească, precum taxa de autorizare pentru fiecare dintre operațiunile cu metale prețioase și pietre prețioase; taxa de viză anuală pentru fiecare operațiune autorizată; taxa pentru eliberarea unui duplicat al unei autorizații emise de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, care a fost distrusă, pierdută sau furată.

În mod concret, după intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență toate obiectele din metal prețios - precum aur, argint etc - vor avea aplicată marca oficială a statului de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Această marcă oficială a statului va fi aplicată în locul mărcii de garanție proprii a comercianților. Măsura permite atât combaterea evaziunii fiscale, cât și combaterea falsurilor și contrafacerilor obiectelor din metale prețioase, anunţă Ministerul Economiei.

Ordonanța de Urgență inițiată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor prin Ministerul Economiei poate asigura o bună supraveghere a pieței de metale prețioase din România prin trei elemente:

1. Trasabilitatea obiectelor de metale prețioase – orice bijuterie cumpărată de un cetățean român are o trasabilitate clară.

2. Acuratețea informațiilor despre cantitatea și calitatea metalui prețios din bijuterii – clienții vor avea informații certe și credibile despre component bijuteriilor pe care le vor achiziționa.

3. Evidența cantităților de metal prețios introduse și/sau scoase de pe teritoriul României – prin aplicarea mărcii de stat pe obiectele din metale prețioase se poaterealiza o evidență clară a cantităților de metale prețioase care intră sau ies de pe teritoriul statului român, combătându-se în mod eficient evaziunea fiscală.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate