Editura Evenimentul si Capital

Ministrul Economiei a prezentat la Bruxelles STRATEGIA României pentru Piața Unică DIGITALĂ

Autor: | | 0 Comentarii | 772 Vizualizari

Ministrul Economiei Dănuț Andrușcă a declarat, la Bruxelles, că acțiunile la nivel european și național trebuie să faciliteze transformare digitală a industriei, prin integrarea inteligenței artificiale în activitățile companiilor private și ale administrațiilor publice. Ministrul român a participat la reuniunea Consiliului Competitivitate și Creștere – COMPET unde a discutat cu înalți oficiali europeni și despre preluarea de către România a președinției Consiliului, în semestrul I 2019

Ministrul Economiei Dănuț Andrușcă a declarat, în cadrul lucrărilor reuniunii Consiliului Competitivitate și Creștere (COMPET), desfășurat la Bruxelles, că o prioritate a ministerului pe care îl conduce este crearea unui ecosistem care să faciliteze transformarea digitală a industriei. Oficialul român a spus că infrastructura 5G este o oportunitate pentru apariția de noi modele de afaceri inovatoare în diferite sectoare, precum industrie, producție, logistică, transporturi, sănătate, energie, transmite Ministerul Economiei.

În cadrul intervenției sale pe tema Industrie, Ministrul Economiei a arătat că pentru a răspunde provocărilor generate de transformarea și adaptarea industriei europene la noile evoluții globale sunt necesare acțiuni în domenii variate – de la inovare și educație, până la integrarea inteligenței artificiale în activitățile companiilor private și ale administrațiilor publice.

Acțiunile noastre – la nivel european și la nivel național – trebuie să contribuie la crearea unui ecosistem care să faciliteze transformarea digitală a industriei, să impulsioneze demersurile companiilor în acest sens și să genereze încredere în soluțiile inovative. În România, procesul de digitalizare a companiilor este în creștere. Sunt necesare însă eforturi suplimentare. În acest context, considerăm utilă crearea unor multiple centre de inovare digitală în statele membre, care să contribuie la constituirea acestui ecosistem de sprijin a transformării digitale”, a declarat Dănuț Andrușcă.

Ministrul Economiei a mai arătat că prima companie din România care a atins statutul de „unicorn” este una care activează în domeniul inteligenței artificiale, exprimându-și speranța că această reușită va impulsiona dezvoltarea altor start-up–uri în domeniu.

„Obiectivul realizării Pieței Unice Digitale nu va fi pe deplin atins dacă nu vom dispune de rețele de bandă largă de capacitate foarte mare, pentru a putea dezvolta servicii digitale inovatoare. În acest sens, România își dezvoltă în prezent Strategia privind 5G. Considerăm infrastructura 5G o oportunitate pentru apariția de noi modele de afaceri inovatoare în sectoare diverse: industrie, producție, logistică, transporturi, sănătate, energie. Realizarea acesteia va fi însă posibilă doar în baza unei strânse cooperări cu mediul privat”, a mai afirmat ministrul român al Economiei.

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI