Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul de Interne a vorbit despre atentatul de la Arad. Mladin este o ”pistă” importantă
Ministrul de Interne a vorbit despre atentatul de la Arad. Mladin este o ”pistă” importantă

Ministrul de Interne a vorbit despre atentatul de la Arad. Mladin este o ”pistă” importantă

Ministrul de Interne a spus că arestarea lui Cosmin Mladin a fost făcută de către Poliția Română, fără să se refere dacă au existat anumiți polițiști care au ”sifonat” informații cu privire la percheziții.

Lucian Bode a fost mai mult decât diplomat și a evitat să răspundă la întrebarea dacă există o anumită legătură între arestarea lui Cosmin Mladin, din Arad, și explozia din data de 29 mai, când omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis, cu o bombă telecomandată.

„Vorbim de două anchete diferite. Una coordonată de Parchetul General, privind explozia de la Arad. Aici Parchetul General decide ce și când comunică. Al doilea dosar, cel în care noi am executat 157 de percheziții, pe dosarul de contrabandă cu țigări, respectiv 13 perchiții pe trafic de troguri, la care au participat peste 900 de angajați ai MAI. În acest moment, dosarul este instrumentat de DIICOT. Noi am pus în executare un mandat de arestare emis pe numele respectivului cetățean, Mladin, l-am reținut conform dispozițiilor instanței, este arestat și ancheta își urmează cursul”, a comentat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Bode a mai spus că nu poate comenta dacă Mladin are o implicarea în asasinarea lui Ioan Crișan.

”Este imposibil pentru mine ca ministru al Afacerilor Interne să spun dacă există coinexiuni în aceste dosare, unul de la Parchetul General și altul de la DIICOT”, a spus Bode.

Mladin a fugit cu două ore înainte de percheziții

În momentul efectuării perchezițiilor despre care vorbea ministrul de Interne, cu două ore înainte de efectuarea acestora, Mladin a reușit să fugă din locuința lui din Arad. Asta înseamnă că interlopul știa de aceste percheziții fiind anunțat din timp de anumiți polițiști.

De altfel, apropiații lui Cosmin Mladin susțin că acesta îi şantaja pe oamenii legii cu filmări în care erau surprinşi când luau mită şi se distrau în saloanele erotice din Arad.

Cel puţin asta susţine un şofer apropiat de Cosmin Mladin şi care a fost de acord să discute cu reporterii televiziunii de ştiri Antena 3. Conform acestuia, interlopul considerat liderul traficanţilor de ţigări din Arad şi-a creat „poliţe de asigurare” pentru a fi sigur că nu va ajunge vreodată în spatele gratiilor.

Se pare că aşa a şi reuşit să scape de sub observaţia celor care îl filau. Mai mult, Mladin reuşise să-şi creeze anumite legături şi printre oamenii legii din Bucureşti. Şoferul citat a subliniat că interlopul facilita în fiecare lună intrarea în ţară pentru cel puţin 10 camioane cu ţigări de contrabandă.

Desigur, conform sursei citate, totul se făcea cu sprijinul protectorilor săi, care îşi primeau partea la fiecare transport. Şi pentru a fi sigur de fidelitatea lor, Mladin a orchestrat înregistrări incendiare ale momentelor în care era dată mita.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: