Evenimentul Zilei > Economie > Ministrul Agriculturii închide „cooperativele” lui Petre Daea: „Vremea lor a trecut!”
Ministrul Agriculturii închide „cooperativele” lui Petre Daea: „Vremea lor a trecut!”

Ministrul Agriculturii închide „cooperativele” lui Petre Daea: „Vremea lor a trecut!”

Noul ministru al Agriculturii se declară împotriva proiectului Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, inițiat de Petre Daea, predecesorul său.

Adrian Oros nu crede în fiabilitatea „cooperativelor” lui Daea și susține că a fost împotriva lor încă din faza de proiect, notează zf.ro. Până în prezent, la nivel național au fost deschise doar două astfel de magazine „Unirea”, unul în Capitală şi celălalt la Bucureşti.

„Eu nu am fost de acord cu acest proiect nici cât eram în Comisia pentru Agricultură (n.n. – vicepreşedinte)”, a anunțat Adrian Oros. Ministrul Agriculturii este de părere că magazinele „Unirea” nu pot rezolva problemele existente pe piața agroalimentară.

„Nu mi se pare un lucru serios, care poate rezolva o problemă. Explicaţia a fost că prin aceste magazine se vor promova produsele locale şi tradiţionale. Produsele locale trebuie promovate în locul în care se produc, iar cele tradiţionale în alt loc. Nu mi se pare că a avut un impact economic şi social”.

Înființată în 2019, Casa de Comerţ Agroalimentar „Unirea” are un capital social de 93 de milioane de lei, bani de la bugetul statului, și este cea mai mare astfel de societate deschisă pe anul în curs. Președintele Adrian Izvoranu tocmai ce a anunțat că s-au închiriat spaţii şi s-au purtat discuții cu furnizori din toată ţara pentru a fi deschise încă 80 de astfel de magazine în următorii doi ani!

Din ordinul ministrului Adrian Oros, Corpul de control va începe de vineri, 8 noiembrie, să verifice toate plăţile privind acest proiect şi mai ales legalitatea lui.

La fel de sceptic s-a declarat și premierul Ludovic Orban: „Vremea gostaturilor a trecut. Pentru producătorii români trebuie să asigurăm condiţii egale de acces la piaţă, dar consider că nu statul trebuie să se ocupe de această activitate. Trebuie reglementări clare de asigurare a accesului la piaţă pentru producătorii autohtoni, iar dacă aceste reguli sunt respectate, nu mai e nevoie să refacem gostaturile”.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: