Marga a fost schimbat, Corlăţean şi Duşa- rotiţi, Isar a demisionat, Voicu, Stroe şi Şova sunt nou- veniţi.
Numirea lui Titus Corlăţean la Ministerul de Externe era o variantă vehiculată de multă vreme. Corlăţean a primit portofoliul Justiţiei în luna mai, deşi numele său era vehiculat şi atunci, pentru MAE. Apropiat al fostului premier Adrian Năstase, numirea sa la Externe era aşteptată din 2009, în momentul formării guvernului PSD-PDL, dar portofoliul i-a revenit lui Cristian Diaconescu. Astfel, Corlăţean a fost numit la conducerea preşedinţiei Comisiei de politică externă din Senat. Ascensiunea sa în politică a debutat odată cu obţinerea funcţiei de consilier personal a lui Adrian Năstase.
Titus Corlăţean a fost mutat de la Justiţie, la conducerea MAE, în locul lui Andrei Marga (PNL). Astfel, PNL pierde un loc în Guvernul Ponta, chiar dacă lui Andrei Marga nu i s-a imputat nimic. Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, s-a remarcat recent printr-o declaraţie controversată princare nega existenţa Holocaustului în România, doar la 10 zile după ce devenise purtător de cuvânt al PSD. Pentru această gafă "a fost taxat" de Victor Ponta cu o excursie la Washington, la Muzeul Holocaustului.
Alături de Ponta, s-a aflat în centrul unui scandal, după ce ANAF a verificat anul trecut contractele de asistenţă juridică dintre Compania Naţională Energetică şi Casa de Avocatură "Şova şi Asociaţii".
Liberalul Radu Stroe, ce va prelua portofoliul Administraţiei este cunoscut drept un adversar al lui Traian Băsescu. În 2008, Stroe a fost nominalizat de PNL pentru Ministerul Apărării, dar, ca urmare a unor discuţii între Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, Stroe nu a mai primit funcţia. Ieri, Stroe a declarat că este necesară reactualizarea listelor electorale, adăugând că la acest proces vor participa inclusiv preşedinţii de bloc. Numirea lui Mircea Duşa în funcţia de ministru al AdmiÂnisÂtraţiei şi Internelor este a doua rocadă din Guvernul Ponta, acesta îndeplinind în Guvernul Ponta, funcţia de miÂnistru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul din mai 2012.
Victimă colaterală
Demisia lui Lucian Isar din funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri a survenit în urma unor discuţii avute cu premierul Ponta, Isar cerându-i asigurări că perioada de instabilitate politică nu va mai dura. Neprimind această asigurare, Isar a demisionat.
Locul său urmează să fie luat de vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, unul dintre liberalii cei mai vocali din campania de demitere a preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. Dan Şova, reabilitat după negarea Holocaustului, a devenit ministru pentru Relaţia cu Parlamentul