Ministerul Mediului, sfaturi pentru gospodine. Nimeni nu se aștepta la așa ceva

Ministerul Mediului, sfaturi pentru gospodine. Nimeni nu se aștepta la așa ceva Sursa. Pixabay

Ministerul Mediului a publicat o informare cu privire la un ambalaj care nu poate fi reciclat. Mesajul este adresat tuturor românilor care consumă zilnic acest produs.

Ministerul Mediului a venit cu un sfat care a stârnit multe reacții pe social media. Cei de la minister îi sfătuiesc pe consumatorii de unt ce să facă cu ambalajul care, potrivit informării, nu se poate recicla deoarece este foarte rezistent.

Ambalajul de la unt nu se poate recicla

Ministerul Mediului: Ambalajele de unt sunt, în marea lor majoritate, formate dintr-un amestec de hârtie, folie și/sau plastic, ceea ce face ca acestea să fie greu de reciclat, deoarece elementele componente nu se pot separa.

De asemenea, fiind dintr-un mix de materiale, printre care și plastic și aluminiu, acest tip de ambalaj nici nu se poate composta. Cum toți folosim unt destul de des în gospodării, un mod prin care am putea da o viață mai lungă ambalajului este prin a-l refolosi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Puteți încerca să:

• decupați și să folosiți ambalajul în formele de prăjituri sau brioșe în locul hârtiei de copt; • ambalați diverse produse alimentare pentru a le pune în congelator; • reutilizați ambalajul pentru cartofi copți.

Această acțiune face parte din campania ,,Marathon-ul Reciclării" susținută de Marathon EPR Group cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor- România.

Reacțiile nu au întârziat să apară la postarea de pe pagina oficială a ministerului

Doris Nemeș: Mi se pare de-a dreptul penibil să văd o postare venită din partea Ministerului Mediului în care se încurajează populația să folosească ambalajul de la unt pentru formă de brioșe, când consumul de produse animale contribuie cu 18% la totalul emisiilor gazelor cu efect de seră și au trecut mai bine de 15 ani de când s-a dovedit că e cauza cancerului de colon (carne) și prostată (lactate), iar românii sunt din ce în ce mai obezi, diabetici etc. Ar trebui descurajat consumul acestui produs, în primul rând. Greenwashing la cel mai înalt nivel. Faceți campanie, fiindcă vă trebuie un raport peste câteva luni în care să arătați UE la câte sute de mii de oameni a ajuns maratonul vostru minunat al reciclării, dar când vine mașina de gunoi aruncă tot conținutul tomberoanelor selective în aceeași mașină și ajung tot la groapa de gunoi.

Alexandra Stanica: Hai să fim serioși. Mă şi văd făcând plăcinta pe petice de ambalaj de unt, strânse în timp. Şi pe cine ajută să refolosesc ambalajele din aluminiu cu plastic, tot pe Bil Gates poate :)). Să mănânce ministrul din ambalajul asta băgat în cuptor, poate e imun la toxice. Mai bine căutați soluții pentru reciclare, că nici măcar sticlele nu se reciclează.

Sorin Dincea: Totuși, fiind dintr-un mix de materiale, printre care și plastic, cum se poate recomanda utilizarea în locul hârtiei de copt? Expunerea la temperaturi ridicate nu prezintă niciun risc? Altfel, apreciez utilitatea campaniei.

Dascalita Manuela: Producătorii sa schimbe tipul ambalajului. Nu mai învinuiți consumatorii de poluare. Obligați producătorii să folosească ambalaje ecologice.