Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul Fondurilor Europene, loc pentru înalți funcționari cu bube-n cap. Azi: Cristian Loleș
Ministerul Fondurilor Europene, loc pentru înalți funcționari cu bube-n cap. Azi: Cristian Loleș

Ministerul Fondurilor Europene, loc pentru înalți funcționari cu bube-n cap. Azi: Cristian Loleș

Proşti se găsesc mai uşor decât şantajabili, aşa că nu a fost greu ca acum două săptămâni, la Ministerul Fondurilor Europene, să apară din senin, într-o funcţie cheie, aceea de şef birou corp control, domnul Cristian Loleş.

Cităm în continuare din hotărârea judecătorească:

„3. Organizarea activităților specifice prin documente de planificare și analizarea stadiului calității și eficienței acestuia –  s-a reținut că, nu de puține ori, lucrătorul a demonstrat slabe calități pe această linie, identificându-se în acest sens situația creată la nivelul celor două comune arondate secției pentru care s-a instituit zona specială unde, la finalul perioadei în care s-a acționat, rezultatele nu au fost cele urmărite, situația operativă înregistrând un trend ascendent. Acest lucru s-a datorat și modului total defectuos de implicare și planificare a efectivelor din subordine de către șeful de secție”.

Adică a lucrat aşa de bine inclusiv cu poliţiştii aduşi suplimentar în zona specială de siguranţă publică, încât situaţia infracţională a escaladat.

Să vedem în continuare un alt criteriu pe care viitorul şef al corpului de control de la Ministerul Fondurilor Europene l-a rezolvat glorios. Punct foarte important. În fapt, esenţa muncii de poliţie:

„Rezolvarea operativă a cererilor, sesizărilor și reclamațiilor cetățenilor – s-a avut în vedere nu doar soluționarea petițiilor, ci mai ales nesoluționarea numeroaselor dosare penale vechi aflate în lucru la nivelul secției.

Din ”Evaluarea activității desfășurate de către lucrătorii de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan în perioada” înregistrată cu nr. 1148145/10.01.2017 (f. 41-51) a rezultat că, în perioada 01.01.2016 – 31.12.2016, la nivelul secției au fost soluționate numai 53 dosare cu o vechime mai mare de 1 an, rămânând nesoluționate 11 cauze penale cu o vechime mai mare de 1 an și 34 lucrări penale cu o vechime mai mare de 1 an.”

Adică, a stat cu fundul pe dosare, nepăsându-i de oamenii care reclamaseră.

Mai există în sentinţă şi alte puncte care toate vorbesc despre incompetenţa lui Cristian Loleş. Sentinţă care este definitivă şi irevocabilă.

Adică, Cristian Loleş, şeful corpului de control al Ministerului Fondurilor Europene este prost cu acte în regulă. Definitiv şi irevocabil.

 

PAGINA ANTERIOARA