Editura Evenimentul si Capital

Mineriada ortacilor Gabrielei Firea continuă dezastrul de la Spitalul Colentina | CAMPANIA MEDICUL DE GARDĂ

Autor: | | 1 Comentarii | 3497 Vizualizari

Medicii dermatologi își vor consulta pacienții la grămadă. Silvi Ifrim, managerul interimar al Spitalului Colentina, susținută de prof.dr. Sorin Țiplica, îi forțează să lucreze câte doi în cabinet, încălcând orice reglementare legală și profesională în domeniu, și înghesuie paturi unul peste altul ca să aibă ce să numere.

Silvi Ifrim, managerul interimar de la Spitalul Colentina, continuă să se răzbune pe medicii care nu i se închină. EVZ a relatat anterior că Ifrim, care mai are două luni de stat la șefia Colentinei, a făcut o obsesie față de Clinica de Dermatovenerologie, cu cele două secții ale sale.

A vrut să închidă secția Ieri dimineață, Silvi Ifrim a chemat-o în biroul ei pe prof.dr. Olga Simionescu, șeful Secției Dermatovenerologie I, ca să-i comunice că-i închide secția și s-o pună să-și concedieze medicii din subordine. Fapta, în sine, contravine atribuțiilor legale pe care le are un manager interimar, al cărui scop principal este buna funcționare a spitalului și nu reorganizarea acestuia.

Cu atât mai mult, cu cât în Autorizația de Funcționare a Colentinei, structura celor două secții, aprobată de Ministerul Sănătății (Facsimil), arată exact că acestea nu au câte 25 de paturi în același loc, unele dintre ele fiind în saloanele pe care Dermatologia le deține în Pavilionul I al spitalului.

La prânz, după ce Evenimentul zilei a solicitat, oficial, un punct de vedere din partea Primăriei Capitalei (pe care nu l-am primit până la închiderea ediției), Silvi Ifrim a dat-o la întors: nu mai închide Secția Dermatologie I și nici nu mai dă medicii afară. Dar vrea paturi!

Bolnavii vor sta cot în cot

Drept urmare, s-a apucat să le înghesuie, în cabinete și pe holuri, pentru că vrea musai să le poată număra unul lângă altul. În zadar s-au străduit dermatologii să-i explice lui Silvi Ifrim că Dermatologia funcționează 90% în ambulatoriu, că așa prevăd ghidurile medicale în vigoare sau că internările cazurilor grave nu se fac pe aceste secții, ci la medicină internă.

„Dermatologul nu resuscitează”

„Pacientul grav este internat la medicină internă sau la terapie intensivă, pentru că, dacă Doamne ferește”, face infarct, nu dermatologul îl reuscitează! Nu ține de specialitatea noastră! Dacă are afecțiuni cardiologice, nu noi ne ocupăm de ele!

Dermatologul face parte din echipa de medici care supraveghează un bolnav în stare gravă și poate fi chemat de acasă dacă apare noaptea vreun caz”, ne-au explicat, cu ceva timp în urmă, medicii de la Colentina. Asta, însă, n-a oprit-o pe răzbunătoarea Silvi Ifrim sau pe susținătorul ei prof. dr. Sorin Țiplica, care e șef la Dermatologie II.

Acesta este tare nemulțumit pentru că, deși a reușit să-i creeze soției sale, chiar în secția pe care o conduce, un compartiment de pediatrie, n-a putut s-o facă și șefă cu acte în regulă.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI