Evenimentul Zilei > Monden > Milioane de dolari investiți de Meghan în companiile chimice, farmaceutice și petroliere. Mai este ducesa apărătoarea climei?
Milioane de dolari investiți de Meghan în companiile chimice, farmaceutice și petroliere. Mai este ducesa apărătoarea climei?

Milioane de dolari investiți de Meghan în companiile chimice, farmaceutice și petroliere. Mai este ducesa apărătoarea climei?

Grupul de investiții „Etic” susținut de prințul Harry și soția sa Meghan Markle a investit zeci de milioane în companiile chimice, farmaceutice și petroliere.

Grupul de investiții „Etic” cu sediul în New York, a dezvăluit că ducii de Sussex, parteneri importanţi, au depus și numerar şi în băncile de investiții foarte bogate. Documentele depuse în SUA arată că a investit în jur de 1,1 milioane de lire sterline în firma producătoare de chimicale Corteva Inc.

Numai că această companie a fost trimisă în judecată în California pentru utilizarea unui pesticid legat de afectarea creierului la copii, dar firma Corteva insistă că este sigur.

Meghan şi Harry investesc şi în companiile producătoare de ţiţei

Ethic a investit, de asemenea, într-unul dintre cei mai mari producători de țiței din America și într-o firmă acuzată că a îmbolnăvit pacienții din Marea Britanie cu un medicament pentru fibroză chistică, arată documentele.

Autorul regal Penny Junor a spus:Viața va fi foarte dificilă pentru Meghan și Harry dacă vor păstra acest profil înalt de investiţii. Grupul „Etic” pare să aibă probleme, pregătindu-se pentru o cădere”.

Harry, în vârstă de 37 de ani, și Meghan, în vârstă de 40 de ani, au fost anunțați marți oficial ca investitori în Grupul de investiții „Etic”, care are în administrare 950 de milioane de lire sterline.

Etic: Ducii de Sussex sunt liberi să aleagă companiile în care doresc să le investim banii

Compania, cofondată de britanicul Jay Lipman, în vârstă de 33 de ani, a declarat că invită clienții să își creeze propriile portofolii care să reflecte „valorile lor unice și prioritățile financiare”.

Se pretinde că îi ajută pe investitori să analizeze companiile pe criterii precum justiția rasială, schimbările climatice și standardele la locul de muncă, precum egalitatea de gen și salariul echitabil.

Ethic a spus: „Le permitem clienților să aleagă problemele de mediu, sociale și de guvernanță importante pentru ei, apoi îi ajutăm să creeze portofolii personalizate pe baza preferințelor lor – nu ale noastre.”

Purtătorul de cuvânt al lui Harry și Meghan nu a vrut să comenteze despre investiţiilor ducilor de Sussex, relatează thesun.