Evenimentul ZileiSocialMiliardarul desculț pune la bătaie un premiu de 100 de milioane de dolari. FOTO 

Miliardarul desculț pune la bătaie un premiu de 100 de milioane de dolari. FOTO 

Miliardarul desculț pune la bătaie un premiu de 100 de milioane de dolari. FOTO 
În timpul interviului acordat președintelui XPrize, miliardarul Elon Musk apare în picioarele goale. De data aceasta îl vedem foarte relaxat şi diferit în comparație cu celelalte apariții publice.
În timpul unei discuţii cu preşedintele XPrize, Peter Diamandis, Elon Musk a anunţat startul competiţiei pentru dezvoltarea „celei mai bune” tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon. Premiul este 100 de milioane de dolari.
Fundația Elon Musk sponsorizează proiectul, iar premiul de 100 de milioane de dolari ar fi cea mai mare sumă de bani distribuită de organizație până acum. Cine va dezvoltarea cea mai bună tehnologie de captare a emisiilor de dioxid de carbon va primi acest premiu.
Musk, care a cofondat și a vândut compania de plăți pe internet PayPal Holdings Inc, conduce acum unele dintre cele mai avansate companii din lume care l-a îmbogăţit. Pe lângă producătorul de automobile electrice Tesla, el conduce compania de rachete SpaceX și Neuralink, un startup care dezvoltă interfețe creier-mașină cu lățime de bandă ultra-mare pentru a conecta creierul uman la computere.
elon desculț

Un alt plan desprins din filmele SF este colonizarea planetei Marte

În timpul interviului excentricul miliardar a vorbit și despre călătoriile spațiale pe Marte, o planetă la care speră să transporte oamenii și să colonizeze prin intermediul companiei sale spațiale, SpaceX .
Elon Musk, avertizează: „Probabil vor muri o grămadă de oameni” la începutul „aventurii” pe Marte.

Miliardarul a subliniat faptul că acest proiect nu este doar pentru oamenii bogați.

– Nu, nu este, spuse el râzând. Musk a avertizat apoi că „o grămadă de oameni vor muri probabil” la începutul proiectelor de pe Marte.

Musk spune că doreşte ca până în 2050 să transporte 1 milion de oameni pe planeta Marte şi să facă drumul accesibil oricui. Preţurile ar trebui să nu fie extrem de mari, deşi spune că planul său nu este doar pentru oamenii bogaţi. De altfel, planeta Marte ar putea deschide noi oportunităţi de locuri de muncă. Colonizarea planetei Marte vrea să o facă cu ajutorul unei flote de Starship-uri, mai spune miliardarul.

Elon Musk și Peter Diamandis despre eliminarea carbonului şi colonizarea planetei Marte:


Accesează: