MII DE OAMENI, PRIZONIERI în propriile case. BILANŢUL tragic al uraganului Sandy

MII DE OAMENI, PRIZONIERI în propriile case. BILANŢUL tragic al uraganului Sandy

După două zile de când uraganul Sandy a omorât în total 56 de oameni şi a devastat mii de locuinţe de pe Coasta de Est, oamenii încă încearcă să revină la o viaţă normală.

Bursa din New York şi două dintre aerporturi şi-au reluat încă de ieri activitatea, urmând ca astăzi să se redeschidă, parţial, şi circulaţia metroului. 

  • BILANŢUL uraganului SANDY. 50 DE MORŢI şi milioane de oameni afectaţi | FOTO&VIDEO 

În acelaşi timp însă, mii de oameni sunt încă izolaţi în propriile locuinţe din cauza infrastructurii grav afectate de uraganul Sandy. Iar aproape 20.000 de oameni din oraşul Hoboken, din apropiere de New Jersey, au fost evacuate după ce casele le-au fost inundate de revărsarea râului Hudson.  Tot din cauza uraganului Sandy, 1.135 de metri cubi de produse petroliere s-au scurs dintr-un rezervor al Rafinăriei Motiva, din Sewaren, statul New Jersey. Autorităţile făceau eforturi, şi în această dimineaţă, să cureţe apa. 

  • CLICK AICI PENTRU A VEDEA FOTOGALERIA CU URAGANUL SANDY

Haiti, victima uitată a uraganului Sandy Pe de altă parte, presa internaţională atrage atenţia asupra diferenţelor de abordare a pagubelor provocate de Sandy în SUA şi în Haiti. Înainte de a lovi Coasta de Est a Statelor Unite, uraganul a devastat insulele Caraibe, provocând moartea a 67 de persoane şi distrugeri masive mai ales în Haiti. Potrivit AP, presa din lumea întreagă transmite în continuare imagini foto şi video cu distrugerile din SUA, în timp ce pagubele din Haiti sunt aproape ignorate. Spre exemplu, Publicaţia International Herald Tribune a dedicat trecerii lui Sandy prin SUA prima pagina a ediţiei sale de miercuri şi a publicat mai multe articole despre distrugerile de pe teritoriul american, dar despre situaţia din Haiti a scris numai câteva rânduri.

Ne puteți urmări și pe Google News

O parte dintre care lucrează în mass-media pun acest mod de abordare pe seama comunicării lente asupra situaţiei din Haiti, unde, spre deosebire de SUA, există puţini corespondenţi de presă, iar autorităţile haitiene au anunţat bilanţul victimelor la câteva zile după trecerea uraganului. <object width="633" height="374" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" id="ep_588"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="movie" value="http://i.cdn.turner.com/cnn/.element/apps/cvp/3.0/swf/cnn_416x234_embed.swf?context=embed&contentId=bestoftv/2012/11/01/ac-seaside-heights-nj-destruction.cnn" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><embed src="http://i.cdn.turner.com/cnn/.element/apps/cvp/3.0/swf/cnn_416x234_embed.swf?context=embed&contentId=bestoftv/2012/11/01/ac-seaside-heights-nj-destruction.cnn" type="application/x-shockwave-flash" bgcolor="#000000" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="416" wmode="transparent" height="374"></embed></object> CITIŢI ŞI:

  • POVESTEA INCREDIBILĂ a unei femei care a NĂSCUT în mijlocul URAGANULUI SANDY 
  • BILANŢUL uraganului SANDY. 50 DE MORŢI şi milioane de oameni afectaţi | FOTO&VIDEO
  • Cât îi costă URAGANUL SANDY pe americani
  • O româncă în mijlocul URAGANULUI SANDY. O poveste spectaculoasă şi IMAGINI IMPRESIONANTE de la faţa locului